"OVO JE NAJVEĆI USPEH U MOJOJ KARIJERI": Dona Vekić emotivna posle meča

Novosti online

10. 07. 2024. u 09:50

Poznat je i prvi polufinalni par ovogodišnjeg Vimbldona u ženskoj konkurenciji. Njega čine Dona Vekić i Jasmin Paolini.

ОВО ЈЕ НАЈВЕЋИ УСПЕХ У МОЈОЈ КАРИЈЕРИ: Дона Векић емотивна после меча

Foto: Profimedia

Hrvatska teniserka ostvarila je uspeh karijere pošto je u četvrtfinalu posle preokreta savladala Novozelanđanku Lulu Sun sa 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 6:1, dok je Italijanka dosta lakše, za manje od sat vremena bila bolja od Amerikanke Eme Navaro (6:2, 6:1).

Vekićeva igra tenis života u Londonu. Postala je prva hrvatska teniserka još od Mirjane Lučić iz 1999. koja se domogla polufinala na terenima "Ol Ingland kluba".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ukoliko preskoči i poslednja dva koraka, ući će u istoriju kao prva koja je stigla do trofeja.

- Ovo je definitivno najveći uspeh moje karijere. Bio je jako težak meč, ali sam uspela preokrenuti, ne pitajte me kako, jer ne znam - rekla je Vekićeva.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Foto: Profimedia

Sa suzama u očima je dočekala kraj susreta. Nije mogla devojka iz Osijeka da dođe do sebe od sreće. Mnogo toga je prošla na putu ka ovom trenutku.

Čeka je Jasmin Paolini, trenutno sedma na svetu.

- Ko kaže da se ne možeš boriti protiv nje. To je za mene još jedan izazov.

- Super devojka, uvek nasmejana. Mislim da se niko ne smeje toliko kao ona. Ove godine igra odlično, osvojila je Dubai, igrala finale Rolan Garosa. Agresivna je, odlično se kreće po terenu - rekla je Vekićeva.

Rođena Osječanka otkrila je da joj poslednji period karijere nije bio najsrećniji.

- Bilo je trenutaka kada više nisam želeo da igram tenis. Većina ljudi zna za jednu takvu, posle operacije kolena pre tri godine. Stigli smo u klub i rekla sam treneru da ne želim da igram, da želim da idem kući i da napravim dužu pauzu. Nisam imala ni energije ni motivacije da nastavim sa treninzima jer sam dala sve od sebe poslednjih meseci, ali nisam dobila rezultate koje sam očekivala. I poraz koji sam doživela u Parizu je bio veoma bolan, ali me je motivisao da nastavim dalje i evo me sad na Vimbldonu. Čudni su putevi - rekla je Vekićeva, kako piše portal "večernji.hr".

Dona Vekić će u četvrtak prvi put nastupiti u polufinalu nekog grend slema, a naglasila je koliko je važno što je sa svojim trenerskim i stručnim timom "kliknula" u "kutiju".

- Još jedna lekcija da nikada ne odustajete. Da nemam takav tim pored sebe, ne znam kako bih smogla snage. Treneri? Uh, rekla sam im da ućute pet puta danas, ha-ha. Kada sam napravila pet dvostrukih grešaka na 5-5, čula sam Pamelu Šrajver kako kaže: „Resetuj se, resetuj se“. I mislim u sebi šta da resetujem. Pa, lepo je znati da su tu kada mi treba pomoć. Uvek su direktni i ne ulepšavaju stvari – rekla je Vekićeva.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRENOS - SVEČANO OTVARANJE OLIMPIJSKIH IGARA: Srbija zablistala na ceremoniji, a njom - nisu svi oduševljeni