SENZACIJA! Evo protiv koga Novak Đoković igra polufinale Vimbldona

Novosti online

10. 07. 2024. u 19:43

Novak Đoković i Holger Rune su u ponedeljak odigrali osminu finala Vimbldona, a naredni meč Nole igra tek u petak, jer mu je bez borbe duel predao povređeni Aleks de Minor. Srpski as je ove srede saznao ko ga čeka u polufinalnom dvoboju.

СЕНЗАЦИЈА! Ево против кога Новак Ђоковић игра полуфинале Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Novakov suparnik u u polufinalu Vimbldona biće Lorenco Muzeti.

Italijan, koji je 25. na ATP listi, i koji je na ovom grend slemu redom pobedio Lestijena (3:1), Darderija (3:2), Komesanu (3:1) i Mpečija Perikara (3:1), sada je savladao i prvu "veću zverku":

Muzeti je, naime, priredio iznenađenje: eliminisao je 12. tenisera sveta, Tejlora Frica.

Tejlor Firc tokom meča sa Lorencom Muzetijem u četvrtfinalu Vimbldona 2024 / FOTO: Tanjug/AP

Amerikanac koji je pre dva dana odigrao petočasovni maraton protiv Aleksandera Zvereva (3:2), a prethodno eliminisao i nedavnog Novakovog "dželata", Čileanca Tabila (3:0), te pre njega Rinderkneča (3:1) i na startu vimbldonskog turnira O'Konela (3:0), "položio je oružje" pred italijanskim rivalom posle pet deonica.

Posle seta zaostatka, pa prokockanog seta prednosti, Lorenco Muzeti je Frica pobedio rezultatom 3:6, 7:6(5), 6:2, 3:6, 6:1.

Zašto ovo nije baš idealno za Novaka Đokovića?

Da je za rivala u polufinalu dobio Amerikanca, Novak bi sigurno bio zadovoljniji jer protiv Tejlora Frica vodi sa 9:0 u međusobnim duelima.

Što se Muzetija tiče, Novak je i tu bolji, ali ima poraz (5:1) i pritom je njihov prethodni duel, na nedavnom Rolan Garosu, trajao sve do tri sata noću.

Dodatni odmor - ključ za (novi) uspeh?

Podsetimo, bilo je predviđeno da Noletov suparnik ove srede bude Aleks de Minor, ali se on povukao i Đoković je bez borbe prošao u polufinale, što će srpskom asu omogućiti da polufinale (u petak, 12. jula, tačan termin još nije određen) dočeka maltene "savršenih" šest nedelja od operacije kolena i uz tri puna dana odmora od prethodnog takmičarskog nastupa.

Ko je još ostao u konkurenciji?

U drugom polufinalu igraju branilac jedinog grend slem trofeja kog Novak nije osvojio prošle godine, Karlos Alkaraz, i Danil Medvedev iz Rusije koji je u četvrtfinalu eliminisao najbolje rangiranog tenisera sveta, Janika Sinera.

Ako vas Novak Đoković zanima, ali i ne samo on, već i sve ostalo iz tenisa, pratite sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ON JE ZAPANJIO SRPSKE OLIMPIJCE! U punoj ratnoj opremi stajao na obali Sene i pozdravljao Srbe - evo i zašto (VIDEO)