VEKIĆ U NEVIĐENOJ DRAMI IZGUBILA MEČ: Paolini u finalu Vimbldona

Novosti online

11. 07. 2024. u 17:48

Italijanska teniserka, Jasmin Paolini plasirala se u finale Vimbldona posle pobede na Donom Vekić rezultatom 2:1 po setovima 6:2, 4:6, 8:10.

ВЕКИЋ У НЕВИЂЕНОЈ ДРАМИ ИЗГУБИЛА МЕЧ: Паолини у финалу Вимблдона

Foto: Profimedia

Fantastično je Vekićeva otvorila duel. Od prvog gema je bila vidno bolja od Paolini koja se držala na samom početku seta. Povela je Italijanka 2:1 i to je bio kraj. Vekićeva je vezala pet gemova i osvojila prvi set. Finale je delovalo blizu.

Veliku borbu smo videli na startu drugog seta, gde su obe teiserke osvojile gem na svoj servis. Mogla je Dona do brejka u trećem gemu, ali nije iskoristila brejk šansu. 

Paolini je podigla nivo igre u drugom setu i tu dobru igru je mogla da naplati u četvrtom setu kada je imala brejk šansu, prvi od početka meča, ali je Dona uspela da dobrim servisom anulira ovu šansu Italijanske teniserke. 

U drugom setu su mnogo rezervisanije igrale obe teniserke. Paolini se suočila sa tri brejk lopte i sve tri rešila u svoju korist, dok je Dona odbranila jednu na svoj servis.

Pri rezultatu 5:4 za Italijanku je Vekićeva odservirala loš gem i Paolini je izjednačila rezultat na 1:1.

Foto: Profimedia

Dona Vekić je odlično započela odlučujući set u kome je bilo mnogo rezultatskih promena. Vodila je 3:2 uz brejk prednosti, a onda su usledila tri gema u nizu gde su jedna drugoj oduzimale servis. Paolini je uzela svoj servis gem, povela 5:4, a potom je i imala meč loptu na Donin servis koju je Hrvatica uspešno odbranila.

Trajao je dugo gem na 5:5 koji je Paolini na kraju dobila, a onda je usledio meč tajbrejk. Bilo je tesno, ali je Paolini iskoristila meč loptu na 9:8 i prošla u finale.

Italijanska teniserka će u finalu Vimbldona igrati protiv pobednice drugog polufinala u kojem se sastaju Kazahstanka Elena Ribakina i Čehinja Barbora Krejčikova.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

KAKVA BOMBA: Mitrovića po svaku cenu žele u Premijer ligi?