OTKRIVENO KO JE SPREMIO NOVAKA ĐOKOVIĆA ZA VIMBLDON! ''Radio sam sa mnogim šampionima, ali nisam znao da postoji ovakav čovek...''

Novosti online

12. 07. 2024. u 08:25

Novak Đoković je na Rolan Garosu doživeo povredu kolena, imao operaciju i samo mesec dana kasnije zaigrao na Vimbldonu i evo ga u polufinalu. Svi su se pitali kako je moguće da čovek koji ima 37 godine, samo 30 dana nakon operacije izgleda onako moćno na terenu, a dobijen je odgovor ko mu je pomogao da izgleda kao da nikada nije ni imao hirurški zahvat.

ОТКРИВЕНО КО ЈЕ СПРЕМИО НОВАКА ЂОКОВИЋА ЗА ВИМБЛДОН! Радио сам са многим шампионима, али нисам знао да постоји овакав човек...

FOTO: Tanjug/AP

Žan Žorž Selije je operisao Noleta, a u razgovoru za čuveni francuski sportski list L'Ekip Selije je pričao o tome kako je došlo do toga da baš on oporavlja srpskog asa.

- Oporavljati Novaka Đokovića... jednog od najvećih sportista na svetu, to je nešto što se ne odbija - kaže Francuz.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Bio je veliki izazov kako spremiti Novaka za Vimbldon za tako kratko vreme. Operacija je izvršena 5. juna. Vimbldon je počeo 1. jula. Novak je odradio kompletnu rehabilitaciju uz pomoć Selijea.

- Hirurzi na klinici, koji me odlično poznaju, rekli su Novakovom timu da kontaktiraju sa mnom. Bili su u kontaktu i sa terapeutom iz Dalasa, ali su mene izabrali na kraju - navodi Selije, koga zovu čovek sa magičnim prstima.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Posebno je zanimljivo kako je Selije opisao Đokovića.

- Radio sam sa mnogim velikim sportistima, olimpijskim šampionima, ali nisam znao da postoji čovek sa takvom snagom volje kao što je Đoković.

Selije se pridružio Novaku pet dana posle operacije, a radio je sa njim i u Beogradu, Crnoj Gori i Londonu.

- To je značajna avantura koju neću skorije zaboraviti. Sa mnogim sportistima deluje da daju sve od sebe, ali Novak... sa njim sam ušao u neku novu dimenziju. On ima jedinstvenu moć i unutrašnju snagu koju nosi sa sobom.

Podelio je i utiske iz Srbije.

- Kada sam stigao u Srbiju, Novak nije bio najbolje posle operacije, ali mi je vrlo brzo pokazao neverovatno samopouzdanje. U narednom periodu, Novak se prepustio mojim rukama. Nije odbijao zadatke i poštovao je šta mu kažem. Dao sam mu program za mišiće, mučio se. Morali smo da mislimo kako da se vrati u takmičenje, a ne samo o meniskusu kolena.

Ubrzo je viđeno poboljšanje Novakovog stanja.

- Posle dva sata je osetio poboljšanje. Rekao mi je: Žan Žorž, pa ja hodam normalno. Iako sam mu rekao da će odmah sledeće večeri moći normalno da hoda. Razgovarali smo na veoma dobrom francuskom. Jednog dana smo na Vimbldonu sreli Sebastijana Grožana. Rekao sam Grožanu kako mi prija što imam sa nekim da pričam na francuskom jeziku. A Novak se potom ubacio i rekao da i sa njim isto pričam na mom jeziku. Bio je ljut što sam zaboravio da i on govori odlično francuski - nasmejao se Selije.

Napustio je Novakov tim sa osećajem da je uspeo u svojoj misiji. Novakov rezultat govori više od svega da je to istina - piše L'Ekip.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZORANA ARUNOVIĆ NIKADA EMOTIVNIJA Olimpijska šampionka u suzama: Mi smo Srbija, zemlja olimpijskog šampiona (FOTO/VIDEO)