SJAJNO PRVO POLUFINALE VIMBLDONA! Alkaraz i Medvedev oduševili ljubitelje tenisa

Novosti online

12. 07. 2024. u 17:36

Novak Đoković i Lorenco Muzeti igraju polufinale Vimbldona, a već je poznato ko čeka pobednika tog duela u borbi za najpoznatijih teniski trofej.

СЈАЈНО ПРВО ПОЛУФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА! Алкараз и Медведев одушевили љубитеље тениса

FOTO: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz, branilac trofeja, ponovo se plasirao u finale: pobedio je Danila Medvedeva posle preokreta sa 6:7(1), 6:3, 6:4, 6:4.

Isprva je sve delovalo pomalo "anarhično", onda se pretvorilo u rusko slavlje i... tada se prava borba, zapravo, tek rasplasmala.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Danil Medvedev je osvojio prvi set kada se činilo da se branilac trofeja izvukao iz opasnosti.

Međutim, samo privremeno se spasao aktuelni šampion kada je "vratio" i drugi brejk (baš u trenutku kada je Rus servirao za 6:3), ali nedugo zatim, u taj-brejku, stvari su bile ekspresno gotove - Medvedevu nije pripao samo jedan od osam odigranih poena.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

No, posle izgubljenog uvodnog seta, Španac je zaigrao i za nijansu bolje, i daleko konkretnije, kada se radi o realizaciji šansi. Došao je do brejka za 3:1, što mu je bilo "pogonsko gorivo" da, uz novu injekciju samopouzdanja, ovoga puta ne dozvoli da se rival brzo "vrati u život".

Borba je tako, posle sat i po trajanja, došla do "polazne" tačke, a od tog novog početka - treći teniser sveta je uspevao da ostane i smireniji i precizniji od petog na ATP listi.

Alkaraz je treću deonicu dobio zahvaljujući brejku u trećem gemu (i, pritom, nije dozvolio suparniku da mu nijednom "ugrozi" servis), a četvrtu posle malog trilera.

Naime, na doživljeni brejk u prvom gemu - Medvedev je odgovorio istom merom u narednom, a onda, pri rezultatu 3:3, "špansko tenisko čudo", kako su ga prozvali kada je prvi put došao do prvog mesta na svetskom rangiranju, "oduzeo je servis" ruskom teniseru.

Borio se Medvedev u preostalom delu četvrtog seta, no bliže od dva osvojena poena na servise Alkaraza nije prišao, pa je Španac drugi uzastopni put prošao u finale Vimbldona.

Podsetimo, prenos meča Novak Đoković - Lorenco Muzeti možete uživo da pratite na portalu "Novosti".

---

Ako vas Novak Đoković zanima, ali i ne samo on, već i sve ostalo iz tenisa, pratite sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JE L VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LJI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

JE L' VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LjI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

Novak Đoković je postao olimpijski šampion. Čovek koji je "sve živo" uradio u tenisu, ostvario je i jedini cilj koji mu je dosad izmicao - Nole je osvojio olimpijsko zlato, i to posle nestvarnog finala na Centralnom terenu Rolan Garosa, na kome je pobedio Karlosa Alkaraza. Konačan rezultat 7:6(3), 7:6(2) pamtiće se kao kruna nestvarne karijere. Ali, i sama borba za zlatnu medalju bila je nestvarna.

04. 08. 2024. u 17:01 >> 17:02

Komentari (0)

OD OVOGA SE STREPELO: Novak Đoković objasnio da li je završio karijeru osvajanjem olimpijskog zlata