ZA PEHAR NOVA LICA: Vimbldonsko finale dama Krejčikova - Paolini

S. R.

13. 07. 2024. u 10:00

VIMBLDONSKI pehar naći će u rukama nove vlasnice, dame, koja dosad nikada nije priliku da ga zagrli. Iz drugog plana do finala grend slema u Londonu stigle su Jasim Paolini i Barbora Krejčikova.

ЗА ПЕХАР НОВА ЛИЦА: Вимблдонско финале дама Крејчикова - Паолини

FOTO: EPA

Pre samo dve nedelje, imena Italijanke i Čehinje nisu bile pri vrhu kandidatinja ne samo da se nađu u borbi za pehar, nego i da sitgnu do same završnice. Zanimljivo, obe imaju 28 godina, ali su im karijere dosad išle u različitom smeru.

Impresivan je ravoj omalene rođene u Toskani. Pre samo dva meseca bila je totalni anonimus, a sada je postala prva žena koja je vezala finala grend slema u Parizu i Londonu posle Serene Vilijams 2016. godine.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Rekli bi da ste ludi - nasmejala je Paolini novinare, koji su je pitali da li je ikada zamišljala ovaj scenario.

Pre ovogdišnjeg Vimbldona, Jasmin nikada nije trijumfovala na meču na travnatoj podlozi.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Možda ću biti nervozna. Ne znam. Ipak, u isto vreme osećam se opušteno. I dalje sam ista osoba, radim iste stvari. Poštujem svoju rutinu - kaže Italijanka.

U svom jedinom finalu dosad, prošlog meseca svetski broj sedam poražena je na Rolan Garosu od Ige Švjontek. Sa druge strane, Krejčikova je svoju priliku takođe u finalu 2021. slema u Parizu iskoristila, ali je imala slabiju protivnicu Anastasiju Pavljučenkovu.

- Očekujem da bude težak meč. Biće to značajan duel za obe. Zato će biti velika borba - kaže 32. teniserka sveta.

Krejčikova je peta Čehinja koja je stigla do finala Vimbldona (Novotna, Kvitova, Pliškova, Vodrušova). Samo Pliškova se nije radovala.

Igrale samo jednom

ISTA su generacija, ali Paolini i Krejčikova igrale su samo jednom. Davne 2018. godine u kvalifikacijama za Australijan open. Čehinja je izšla kao pobednica 6:2, 6:1.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUDESNA SRBIJA BEZ OLIMPIJSKOG FINALA U KOŠARCI! Orlovi držali u šaci Tim snova, ali su se Amerikanci nestvarno spasili!