OVE REČI TREBA ZAPAMTITI: Đoković trenirao sa mladim srpskim teniserom i rekao šta očekuje od njega

Novosti online

13. 07. 2024. u 18:45

Najveći teniser svih vremena Novak Đoković priprema se za finale Vimbldona, a pred finalni susret sparingovao je sa mladim srpskim teniserom Markom Maksimovićem i rekao kako vidi ovog momka u budućnosti.

ОВЕ РЕЧИ ТРЕБА ЗАПАМТИТИ: Ђоковић тренирао са младим српским тенисером и рекао шта очекује од њега

FOTO: Tanjug/AP

Đoković je dodao da je Maksimović jako talentovan i da prati njegov razvoj.

 - Trudim se da uvek izađem u susret i ko god od naših juniora se istakne na bilo kom Grend slemu barem jednom treniram sa njima. Sa Markom sam, eto, nekoliko puta. On radi sa Ivanom Bjelicom koji je bio kod mene u centru. Marko, takođe, godinama i bio jedan od tenisera koje smo podržavali. Tako da Marka dosta dobro znam, poznajem njegovu igru i pratim razvoj - kazao je Novak, prenosi "Telegraf".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Dodao je i da je veliki izazov preći iz junuiorskog u seniorsku konkurenciju ali da veruje da će ove izazove prevazići.

 - Drago mi je što je već na nivou gren slemova. To se od njega i očekivalo i znali smo da će da dođe dotle. Sada ide ta teža tranzicija iz juniorskog u profesionalni tenis. Nisam znao, trener njegov mi je rekao, imaju neka nova pravila da ako završiš godinu u Top 10 juniora dobiješ 8,9 vajld-karti za Čelendžere naredne godine. To je neverovatno, fenomenalno. Zbog toga oni sada forsiraju i on igra juniorske turnire da što više bodova prikupi i bude plasiran među 10 da dobije te karte koje će mu mnogo pomoći. Jako je teška ta tranzicija, treba igrati i Fjučerse. Naravno, ako neko ima baš kvalitet to ide svojim putem, ali većina tenisera dosta godina provede na tom nivou. Nikako da probiju, da dođu do vrha ATP tura. Nije lako, stvarno nije. Igraš Fjučerse u nekim mestima koja nemaju ni sudije. Mesta na kojima su standardi turnira svetlosnu godinu iza onoga što mi ovde doživljavamo. Tako da, to je psihički i fizički veliki napor da se akumuliraju poeni da bi došao do Čelendžer nivoa. Onda on sam po sebi zahteva puno vremena da dođeš do prvih 100 da možeš da igraš Grend slemove. Marko je momak koji je jako vredan, koji je posvećen, koji sluša, prati, ima veliku želju i volju. Vidi se. Želim mu sve najbolje. Pratiću njegov razvoj. Tu sam uvek da pomognem mladim teniserima - rekao je Novak Đoković.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Novaka Đokovića sutra očekuje duel sa Karlosom Alkarazom u finalu Vimbldona.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

Olimpijske igre "Pariz 2024" su završene, pretposlednje finale koje je bilo na programu potvrdilo je da je Srbija neprikosnovena kada je vaterpolo u pitanju, ali taj meč u kome je Hrvatska, kao svetski prvak, morala da se pokloni pred trostrukim olimpijskim šampionima - izazvao je i to da Rusija o njemu veoma priča.

12. 08. 2024. u 16:57

Komentari (0)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)