"SINE, AKO ZAISTA ŽELIŠ OVIM DA SE BAVIŠ..." Đoković nikada emotivniji nakon poraza od Alkaraza na Vimbldonu

Александар Илић
Aleksandar Ilić

14. 07. 2024. u 17:53

NOVAK Đoković i Karlos Alkaraz sastali su se u finalu Vimbldona. Slavio je španski teniser, rezultatom 3:0, a nakon meča Nole je, emotivno, izneo utiske.

СИНЕ, АКО ЗАИСТА ЖЕЛИШ ОВИМ ДА СЕ БАВИШ... Ђоковић никада емотивнији након пораза од Алкараза на Вимблдону

FOTO: Tanjug/AP

Iako su mnogi očekivali da nakon operacije kolena Đoković ispadne sa turnira već u prvoj nedelji, on je došao do finala, i tamo odmerio snage sa Karlosom Alkarazom koji je nakon današnjeg duela deveti igrač koji je odbranio titulu osvojenu godinu dana ranije (i tada igrao protiv Noleta). 

Kao što protokol nalaže Đoković je nakon finala govorio pred okupljenom publikom na tribinama, iznevši svoje inicijalne utiske. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Na komentar voditeljke programa da je Alkaraz bio "vreo", što je izazvalo smeh, jer je na engleskom ista reč i kada je neko veoma zgodan, smejao se i Novak.

-  Da, bio je veoma zagrejan danas. Nije ovo rezultat koji sam želeo. Posebno u prva dva seta. Nivo tenisa nije bio na nivou sa moje strane. Karlos je igrao dobro, kompletno. Imao je sve. Spasao sam tri meč lopte, ali nije bilo suđeno. Potpuno zasluženo je pobedio. Velike čestitke za fantastičan tenis, počeo je Novak, pa dodao: 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Čestitke i njegovom timu. Radite sjajan posao. Deluje kao individalna predstava na terenu, ali tu je cela ekipa. Ima samo 21 godinu, nastavite tako, neverovatan je. 

Govorio je i o operaciji, ali i činjenici da je igrao 10. finale Vimbldona. 

- Da, moram da budem veoma ponosan. Malo sam i razočaran trenutno. Sada kada pričamo, ali kada vratim poslednjih nekoliko nedelja. Kroz šta sam sve prošao sa svojim timom i porodicom. Moram da kažem da sam zadovoljan. Bio mi je dečački san da igram ovde. Podsećam se povremeno kako je nestvaran osećaj biti ovde, iako sam igrao mnogo mečeva. Borio se za trofej 10 puta. Svaki put mi je kao prvi put kada izađem na teren. Dete sam koje živi svoje dečačke snove, hvala svima na tome. 

Obratio se emotivnom porukom svojoj porodici i timu. 

- Supruzi poručujem da je volim. Hvala na podršci, što si tu uz mene. Mojoj divnoj deci Tari i Stefanu hvala što mi donose osmeh na lice svakog dana. Svaki put kada ih pogledam rasplačem se na ceremoniji. Zahvalan sam što sam otac ovih anđela koji sve više i više vole tenis. Sine... Ne znam imam li smelosti da nastavim sa trenerskom karijerom... Ima mnogo lepih stvari kojima možeš da se baviš, ali ako želiš, biću tu za tebe. Hvala trenerima, fizioterapeutu menadžeru što ste sa mnom i u dobru i zlu. Jedini znate šta smo prošli proteklih 20 godina. Hajde da nastavimo dalje - poručio je Novak Đoković. 

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)