SJAJNO! Novak Đoković skočio sa 13. na šesto mesto ATP trke!

Novosti online

14. 07. 2024. u 19:13

Novak Đoković nije uspeo da u svom prvom finalu u 2024. godini dođe do 25. grend slem trofeja, ali je i po završetku turnira u Vimbldonu imao razlog za zadovoljstvo.

СЈАЈНО! Новак Ђоковић скочио са 13. на шесто место АТП трке!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Karlos Alkaraz je pobedio Đokovića i ove, kao i prošle godine u vimbldonskom finalu, ali iako je Srbin ponovio isti rezultat kao 2023, napredovao je u ATP trci.

I to značajno.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Šta je ATP trka i po čemu se ona razlikuje od ATP liste?

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) pravi dva rangiranja.

Jedno je ono širom sveta čuveno pravljenje redosleda svih profesionalnih aktera "belog sporta", svake sedmice, i to na osnovu poslednjeg rezultata u odnosu na učinak na istom tom turniru prošle godine.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

To je ATP lista, ali postoji i ATP trka, u kojoj se, prosto, jedni na druge "kaleme" ovosezonski bodovi. Isključivo oni.

A što je to bitno?

Zato što je samo ta "trka" važna za učešće na Završnom mastersu, na kraju godine.

Tamo ima mesta samo za osmoricu najboljih u 2024, a u ovoj sezoni Nole, do Vimbldona, nije stigao ni do jednog finala i, usled nekoliko iznenađujuće ranih eliminacija, bio je u "trci" tek 13.

Sada je na daleko boljem, šestom mestu.

Kakav je raspored u ATP trci?

Janik Siner, naime, ima 6.200 bodova, Karlos Alkaraz 5.950 i smenio je s drugog mesta Aleksandera Zvereva koji je stigao do 4.785, dok je četvrti Danil Medvedev sa 4.000.

Peti je Kasper Rud sa 3.475, a usled 1.300 novih bodova, kao poraženi finalista grend slema, Nole je dogurao do 2.160 i tako prestigao sedmoplasiranog Aleksa de Minora (2.905), Stefanosa Cicipasa (2.565), Amerikance Tejlora Frica (2.530) i Tomija Pola (2.475).

Što se tiče ATP liste, i tu Nole ima razloga za novo zadovoljstvo.

---

Ako vas Novak Đoković zanima, ali i ne samo on, već i sve ostalo iz tenisa, pratite sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!