JANIK I KARLOS PRE NOVAKA: Stručnjaci i kladionice ne vide Đokovića kao prvog kandidata za zlato u Parizu

Đ. S.

18. 07. 2024. u 10:00

KRALj je uzdrman, kralj krvari... A hijene polako kruže i naslađuju se, merkaju potencijalni plen. Posle sedam meseci i sedam turnira, Novak Đoković je i dalje bez titule u 2024. Porazi u polufinalu Australijan opena i finalu Vimbldona, od Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, unizili su rejting najvećem svih vremena u očima stručnjaka i kladionica.

ЈАНИК И КАРЛОС ПРЕ НОВАКА: Стручњаци и кладионице не виде Ђоковића као првог кандидата за злато у Паризу

FOTO: Tanjug/AP

Aura nedodirljivosti koja je pratila Novaka svih ovih godina, polako iščezava. I to pred Olimpijske igre, turnir kojem je Đoković sve podredio u 2024. Novakov uspon na teniski Olimp u Parizu više ne deluje toliko izvesno među analitičarima, među kojima je i Italijan Adrijanao Panata.

- Đoković je došao do finala tako što je pobedio Runea, koji je u stvari pobedio sam sebe. A moram da priznam da me prevario nivoom igre protiv Muzetija. Ipak, protiv Alkaraza se videla velika razlika - analizira Panata za "Korijere delo sport" minulo vimbldonsko finale u kojem je Nole doživeo jedan od retko glatkih poraza u grend slem finalima.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Nole vodi protiv Grčke

POSLE sedam godina srpski teniseri igraće Dejvis kup u Beogradu. I to sve na čelu sa Novakom Đokovićem koji će predvoditi reprezentaciji u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Grčke u okviru plej-ofa Svetske grupe 14. i 15. septembra. Uz Đokovića, aduti selektora Viktora Troickog biće i Dušan Lajović, Hamad Međedović, Laslo Đere i Miomir Kecmanović.

Uveren je nekadašnji šampion Rolan Garosa da jaz između Kralja džungle i mladih lavova postaje sve veći, Novak je svakim danom bliži penziji nego zenitu karijere, dok Alkaraz i Siner polako shvataju da su spremni da mu uzmu meru.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Karlos je odavno pokazao da je izuzetno jak teniser. Alkaraz i Siner su prema mom mišljenju izjednačeni na prvom mestu. Nikako ni nije jasna logika da se prvo mesto gleda tako što se uzimaju u obzir rezultati iz prethodnih godinu dana. Lično, mislim da Đoković više nikada neće slaviti protiv Alkaraza i Sinera - dodaje Panata.

Da Panatine izjave nisu samo izolovan slučaj, govori i poredak favorita na kladioničarskim prognozama. Alkarazu se sa kvotom 2,90 za osvajanje daju najveće šanse, sledi ga Siner (3,65), dok je Đoković treći (4,00). Ipak, koliko su te prognoze merodavne teško je dokučiti, jer je među njima Rafael Nadal četvrti kandidat za zlato (9,60).

Đ. S.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!