DAN KADA JE ĐOKOVIĆ ''OTIŠAO U PENZIJU'': ''Rekao je da odustaje, svi smo plakali...''

Filip Milošević

20. 07. 2024. u 11:42

Najbolji teniser sveta Novak Đoković planirao je 2018. godine da okači reket o klin.

ДАН КАДА ЈЕ ЂОКОВИЋ ОТИШАО У ПЕНЗИЈУ: Рекао је да одустаје, сви смо плакали...

FOTO: Tanjug/AP

On je u to vreme imao operaciju lakta, izgubio je na Australijan openu od tada nepoznatog Hjeon Čunga, a nešto kasnije i od Benoe Pera u Majamiju.

Sve je to uticalo loše na Novaka, te je odlučio da se penzioniše.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Rekao mi je da odustaje od tenisa i to je istina. Izgubio je u Majamiju, bio je to užasan poraz. Okupio nas je i rekao da je gotovo. Mi smo plakali, rekli smo mu da ne može da odustane.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Zatim se na odmoru sve promenilo.

- Otišli smo posle toga na odmor. Kada odluči da ne želi da igra tenis, onda ne želi da radi ništa u vezi sa tenisom. Sa decom sam išla i igrala tenis, došao je treći-četvrti dan kada smo se igrali na terenu, zabavljali, nije bio trening. Srećom, video je koliko smo se mi zabavljali i onda je tražio reket. Rekla sam mu da ne može da dobije reket, da je ostavio tenis i da je naše vreme da igramo tenis. Malo sam se šalila sa njim naravno.

Onda mu je Stefan rekao: 'U redu tata, sad je tvoj red'. Uzeo je nekoliko loptica, servirao i rekao da je dobar osećaj. Zatim je dolazio svaki dan i igrao sa nama. Posle toga je rekao da će da pozove Marijana Vajdu i da ga pita da se vrati i da mu bude trener ponovo.

Tada je Novak bio na ''samo'' 12 grend slem titula, a od Vimbldona iste godine kreće njegova velika serija. Danas ih u vitrinama ima 24, što ga čini najtrofejnijim teniserom svih vremena na grend slemovima.

BONUS VIDEO: Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKAD NISAM IMALA OVAKVU POVREDU, TEŠKO KONTROLIŠEM BOL: Nekadašnja šampionka Vimbldona se ne oseća najbolje