NIKAD VIĐENO U ISTORIJI TENISA: Novak Đoković i prilika koja se ne sme propustiti

Novosti online

08. 08. 2024. u 09:00

ČELNICI Ju-Es opena su rešili da i ove godine uvećaju nagrade, čime su nastavili progresivni rast uoči svakog grend slema i to na rekordnih 75 miliona dolara.

НИКАД ВИЂЕНО У ИСТОРИЈИ ТЕНИСА: Новак Ђоковић и прилика која се не сме пропустити

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Nikada u istoriji ni na jednom teniskom turniru nije podeljeno toliko novca kao što će ovog septembra biti na Flašing Medouzu, gde će nadamo se naš Novak Đoković biti glavni favorit.

Amerikanci su povećali nagrade za čak 15 odsto u odnosu na prošlu godinu, a najviše će profitirati šampioni – po 3,6 miliona u obe konkurencije. Naravno, premije su identične i za tenisere i za teniserke. Inače, šampionski čekovi će narasti za 20 odsto, dakle više nego što je ukupno povećanje.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Još veće povećanje imaće teniseri koji budu zastali već na prvoj prepreci – za 23 odsto. Oni će kući sa čekom na 100.000 dolara, s tim što ne treba zaboraviti da od te svote moraju da plate porez, a on u SAD nije mali, iznosi više od jedne trećine ove zarade. U Americi se plaća i savezni porez i državni, a on nije isti u svakoj od 50 jedinica koje sačinjavaju SAD.

Ceh ovakvim povećanjima platiće dublaši. Njihovo povećanje je samo devet odsto, dok je u miksu 18. Igračima koji se zaglave u finalu kvalifikacija nagradni fond je povećan za 16 odsto – dobiće 52 hiljade dolara.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Tanjug/AP

 

Da se vratimo na singl – finalisti sleduje 1.800.000 dolara, polufinalistima po milion, pa redom dalje, za četvrtfinale 530.000, osminu finala 325.000, treće kolo 215.000 i drugo 140.000.

Ove godine neće biti takmičenja za tenisere u invalidskim kolicima, zbog podudaranja sa paraolimpijskim turnirom u Parizu.

Šampioni dubla dobijaju 750.000 dolara, a miksa 200.000.

Inače, na ovogodišnjem Australijan openu nagradni fond je iznosio 56,7 miliona dolara, na Rolan Garosu 58 miliona, a na Vimbldonu 63,5.

Titule na Ju-Es openu brane Novak Đoković i Koko Gof. Turnir počinje 26. avgusta i traje dve nedelje.

BONUS VIDEO: PARIZ U SRPSKIM TROBOJKAMA: Srbi se u velikom broju okupili zbog košarkaša

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!