ŠTA ĆE ĐOKOVIĆ REĆI? Rodžer Federer otkrio koji meč mu je omiljen u karijeri

Novosti online

13. 08. 2024. u 19:37

Švajcarski teniser Rodžer Federer imao je fantastičnu karijeru. Odigrao je mnoštvo velikih i važnih mečeva, ali je sada izdvojio jedan koji će zauvek pamtiti.

ШТА ЋЕ ЂОКОВИЋ РЕЋИ? Роџер Федерер открио који меч му је омиљен у каријери

FOTO: AP

Federer je za avgustvosko izdanje magazina "Vog" govorio o mnogim temama, a meč koji je apostrofirao kao najdraži bio je protiv Pita Samprasa na Vimbldonu 2001. godine.

 - Da, juli 2001. Mora da je to meč sa Vimbldonom. Meč sa Samprasom... Ne znam datum, nije mi trenutno u glavi, ali taj meč sa Samprasom mi je omiljeni meč svih vremena - kaže Rodžer.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Švajcarac je tada sa 19 godina u osmini finala, kao peti nosilac, pobedio Samprasa sa 7:6 (7), 5:7, 6:4, 6:7 (2), 7:5.

 - Taj meč je imao sve. On je bio tada moj heroj, bio mi je to prvi meč sa Samprasom, ujedno i poslednji. Bio je to prvi put da igram na Central kortu na Vimbldonu, a igrao se u pet setova. Mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu, bila je to bajkovita stvar. I ne znam da li je to bio prvi put ili drugi u karijeri da sam plakao posle pobede. Mislim da sam plakao i kada smo pobedili Amerikance sa 3:1 u Dejvis kupu u Bazelu, mom rodnom gradu. Pomogao sam ekipi da osvijimo tri poena, ali se ne sećam da li je to bilo pre ili posle. Kada sam pao na kolena posle forhend riterna, osetio sam kako je pao sav pritisak sa ramena, i tada sam počeo da plačem. U stilu, 'ovo je nadrealno, ta se  dešava?' Da, Vimbldon i Sampras. Tada sam shvatio da se naporan rad isplati. Na dobrom si putu. To je velika pobeda. Osećao sam a je to savršen meč - zaključio je Federer.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Možda i ne čudi što u konačnom izboru Švajcarca nije neki od mečeva s Novakom Đokovićem.

Em Nole vodi sa pobedama (27:23), em je Federer jedan jedini put dobio Srbina u grend slem finalu 2007. na Ju-Es openu (7:6(4) 7:6(2) 6:4). A tada je Novak Đoković imao samo 20 godina, tri meseca i 18 dana.

BONUS VIDEO: BEOGRAD NA NOGAMA: Ovako se na ulicama slavilo olimpijsko zlato Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sve veći broj organizacija integriše održivost u svoju poslovnu strategiju:  Šta tačno znači „održivost u poslovanju“?