"SRAMOTA!" Novak Đoković grmi, nikada nije bio ovakav: Ovo je neverovatno! Apsurd!

Дарко Николић
Darko Nikolić

18. 08. 2024. u 12:35

Novak Đoković još ne igra posle istorijskog osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, priprema se punom parom za Ju-Es open, poslednji grend slem turnir u 2024. godini, ali i te kako ima šta da kaže čelnicima Asocijacije teniskih profesionalaca.

СРАМОТА! Новак Ђоковић грми, никада није био овакав: Ово је невероватно! Апсурд!

FOTO: Tanjug/AP

Neverovatni, a za tenis tragikomični udari po njegovu reputaciju, desili su se na turniru u Sinsinatiju.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

U oba slučaja sudija je bio Greg Alensvort.

U oba slučaja - sve je ostao zapanjen onim što se dešava.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Slučaj prvi: Kad Sistem za uživo donošnjenje linsijskih odluka ("Live ELC") zakaže

Najpre je u četvrtak uveče došlo do nesvakidašnjeg incidenta na meču između Tejlora Frica i Brendona Nakašime.

Tada je sistem "oko sokolovo", zadužen da automatski javi kada je loptica van terena, u jednom trenutku zakazao.

Nakašima je skoro pola metra poslao loptic van igrališta, a nije se oglasio ni pomenuti elektronski sistem, a dobre tri, četiri razmene ni arbitar.

Fric nije mogao da veruje. Pitao je koliko treba da bude "očiglednije" da je loptica van terena od onog što su svi videli, ali su ga arbitar i supervizor uverili da su, prosto, pravila takva da ako se automatski sustem ne oglasi, onda, čak i kada je svima jasno da je bio aut, poen mora da se ponovi.

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) je odmah reagovala, promenivši pravila usred turnira:

- Usled nedavnih problema sa Sistemom za uživo donošenje linijskih odluka u Montrealu i Sinsinatiju, obavili smo detaljan pregled naših protokola. Od sada, ako sudija za pregled (snimaka ili kompjuterskih analiza sistema "Oko sokolovo") utvrdi tokom razmene udaraca da je loptica bila ranije van terena tokom te razmene, a nije se oglasio Sistem, njegova odluka će biti važeća.

Ali, to nije bilo sve.

Slučaj drugi: Neverica na terenu, uz male ekrane, neverica kod svih teniskih asova

U subotu, iza ponoći, Kanađanin Feliks Ože-Alijasim se susreo sa tim da njegov suparnik, Britanac Džek Drejper, u odlučujućem, trećem setu ima meč loptu. Drejperov servis bio je usmeren u ugao terena, posle čega je odmah pritrčao ka mreži, želeći da volej-udarcem završi taj duel. Ože-Alijasim je uspeo da servis vrati i to tako da je lopticu poslao pravo pod Drejperove noge.

Britanac ju je prebacio preko mreža na, za rivala, neodbranjiv način.

I, tada je počelo.

Drejper je ostao na mreži, ubeđen da je ostvario poen za pobedu.

Kanađanin se vraćao ka osnovnoj liniji da čeka naredni servis, ubeđen da je suparnik lopticu poslao o sopstveno tlo, te da je 40:40. Zato nije mogao de veruje kada je Sudija Greg Alensvort izgovorio:

- Dame i gospodo, presuđujem da je ovo bio dobar udarac. Gem, set i meč za Drejpera, 5:7, 6:4, 6:4.

Feliks Ože-Alijasim je bio u šoku.

- Ali, poslao je lopticu o svoje polje, pa u moje!

- Da postoji video-snimak, rado bih ga pogledao, ovako ne znam - tvrdio je Drejper, što je, istina, izazvalo mnoge osude kod ljubitelja tenisa, jer smatraju "da svaki, čak i amaterski igrač, zna da li je lopticu reketom poslao o teren pa preko mreže, ili ne".

- Pa zar niste videli da se loptica odbila o (njegovo) polje (pre nego što je prešla na drugu stranu mreže)? - pitao je Kanađnin sudiju.

- Misliš, posle njegovog udarca? - nije isprva razumeo Alensvort. Pravdao se da je, koliko je on mogao da vidi, sve bilo u skladu s propisima, tj. da on misli da je loptica udarila o teren, pa o Drejperov reket, pa prešla na drugu stranu mreže.

Ože-Alijasim je video ono što su i svi koji su mogli da pogledaju video-snimak: loptica je udarila o igralište, pa se o Drejperov reket odbila tako da je opet udarila o tlo pred njegovim nogama, a tek onda prešla preko mreže.

- Izaći ćete odavde, a ova scena će biti svuda. I izgledaće potpuno ludo! - bio je ubeđen kanadski teniser koga je i supervizora morao da umiruje jer su, prosto, pravila takva da se video-snimci ne mogu koristiti za ovakve probleme.

Novak Đoković "prozvao" ATP (i VTA), apeluje da se "gluposti više ne ponavljaju"

Kada je Nole video šta se sve dešava u tenisu "dok njega nema", rešio je da se oglasi.

 - Sramota je što nemamo video-reprizu ovakvih situacija na terenu. Ono što je još smešnije je da nemamo pravilo koje bi dozvolilo sudijama da promene prvobitno rešenje na osnovu video pregleda koji se obavlja van terena! Svi koji gledaju televiziju vide šta se desilo na reprizi, a za to vreme igrači na terenu ostaju u „mraku“ ne znajući šta će biti ishod. A pritom imamo "oko sokolovo" za situacije kada je loptica pala blizu ili na liniju terena, živimo u tehnološki naprednom 21. veku! Molim nadležne Turneje (ATP i VTA), pobrinite se da se ova glupost nikada više ne ponovi! - "zagrmeo" je najbolji teniser sveta na društvenim mrežama.

Evo i te njegove objave, koja se "nadovezala" na snimak koji je objavio grčki teniser Stefanos Cicipas:

Ako vas zanima Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO