"NIJE NJEMU BILO LAKO!" ATP o Janiku Sineru koji je uhvaćen u dopingu, a može da igra: Integritet je od najveće važnosti u našem sportu!

Tanjug

20. 08. 2024. u 18:30

UDRUŽENjE teniskih profesionalaca (ATP) izdalo je saopštenje povodom slučaja - Janik Siner.

НИЈЕ ЊЕМУ БИЛО ЛАКО! АТП о Јанику Синеру који је ухваћен у допингу, а може да игра: Интегритет је од највеће важности у нашем спорту!

FOTO: Tanjug/AP

Oni su istakli da se raduju što je utvrđeno da Italijan nije kriv za nedozvoljeno korišćenje dopinga.

- Radujemo se što je utvrđeno da Janik Siner nije kriv, a nije bio ni nemaran oko doping testa. Takođe, želimo da istaknemo i temeljnost ovog istražnog procesa, kao i nezavisnu evaluaciju činjenica u skladu sa Teniskim antidoping programom (TADP), što mu je omogućilo da se takmiči. Ovo je bio izazovan slučaj za Janika, ali i njegov tim, te naglašavamo potrebu da igrači i timovi budu izuzetno pažljivi u korišćenju proizvoda ili tretmana. Integritet je od najveće važnosti u našem sportu - stoji u saopštenju ATP.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Podsetimo, svetski broj jedan je u krvi imao klostebol, što je na vrhu liste zabranjenih supstanci. Njemu je u krvi ovo pronađeno tokom turnira u Indijan Velsu, gde je stigao do polufinala.

Čak dva puta u osam dana je imao rezultate u krvi, ali nijednom nije suspendovan, već je oba puta mogao da nastavi. Siner će na kraju izgubiti samo bodove osvojene u Indijan Velsu, kao i novac zarađen na ovom turniru.

Italijan je noćas osvojio masters u Sinsinatiju pobedom u finalu nad Amerikancem Frensisom Tijafom.

BONUS VIDEO: VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!