ŠOK! Preminuo bivši trener Rodžera Federera u 59. godini života

Novosti online

23. 08. 2024. u 10:04

Tužne vesti stižu ovog jutra iz sveta tenisa.

ШОК! Преминуо бивши тренер Роџера Федерера у 59. години живота

Foto: EPA

Švedski teniski trener i bivši igrač Peter Lundgren, koji je nekada sarađivao sa Rodžerom Federerom, nažalost je preminuo u 59. godini života. On je zajedno sa Švajcarcem radio od 2000. do 2003. godine.

Njegova smrt iznenada je pogodila teniski svet, a Lundgrenov sin je objavio tužne vesti na društvenim mrežama.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Počivaj u miru, tata. Jedan od najboljih nas je napustio prerano. Trener, igrač, prijatelj i otac. Bio je inspiracija i pomagao je mnogima kako na terenu, tako i van njega. Utisak koji je ostavio, kao i sećanja će zauvek nastaviti da žive - napisao je Lundgren.

Pre godinu dana, Lundgrenu je amputirana leva noga, nakon što je slomio članak. Već pre toga imao je određenih problema sa dijabetesom.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Za života je dao nekoliko intervjua u kojima je opisao kako je to zapravo biti trener Rodžera Federera, jednog od najboljih tenisera sa 20 grend slem titula.

- Nikada nije lako raditi sa teniserom, ali Rodžer je u tom periodu bio veoma talentovan, samo malo lenj - rekao je Lundgren.

Jedan od najlepših momenata desio se 2003. godine kada je Federer pod vođstvom Lundgrena došao do titule na Vimbldonu.

- Bio je to veoma poseban momenat za nas dvojicu. Uvek sam želeo da osvojim Vimbldon, otkako sam krenuo sa igranjem tenisa. Stizao sam do osmine finala kao igrač, što nije loše, ali sam ga osvojio kao trener, što je nešto što me čini srećnim.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje