NA OVO SE DUGO ČEKALO: Novak Đoković se konačno oglasio o Sineru i aferi doping

Novosti online

25. 08. 2024. u 07:43

Srpski teniser, Novak Đoković u noći između ponedeljka i utorka započinje odbranu titule na US Openu koju niko nije uspeo da odbrani od 2008. godine.

НА ОВО СЕ ДУГО ЧЕКАЛО: Новак Ђоковић се коначно огласио о Синеру и афери допинг

FOTO: Tanjug/AP

Iako je osvojio Olimpijske igre i nastavio da ispisuje istoriju, Novak Đoković ne želi tu da stane, ali je uoči starta poslednjeg grend slema u sezoni centralna tema bila priča o doping skandalu svetskog broja jedan, Janika Sinera.

Nije mogao Đoković da izbegne tu temu pre početka Ju-Es opena, ali se prvo osvrnuo na svoju organizavciju i njenu potencijalnu ulogu u čitavoj priči.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Srpski teniser je u obraćanju pomenuo svoju organizaciju za zaštitu igrača, PTPA.

- Ovakvi primeri su razlog zašto smo osnovali PTPA, koji sto posto zastupa igrače i stara se da se pokrije svaki pedalj kako bi igrač mogao da živi od ovog sporta. Razgovarali smo o ‘dubini’ Tura, o tome koliko igrača može da živi od tenisa. Mnogo je tema na kojima se radi u PTPA, a još nismo priznati koliko bismo želeli da budemo priznati, u okviru teniskog ekosistema. Kada je reč o Janiku, PTPA se uvek zalaže za standardizovane protokole. Razumem frustraciju igrača jer nema konzistentnosti. Prošlo je pet-šest meseci otkad je to saopšteno njemu i njegovom timu. Mnogo je mana u sistemu, razumem osećanja igrača koji se pitaju da li su oni tretirani na isti način - rekao je Đoković.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Potom je Đoković pričao i o samom Sineru, a zatim zahtevao i promene.

- Nadam se da će rukovodeća tela u tenisu naučiti nešto iz ovoga, jasno je da mora da dođe do promena. Neki su imali slične slučajeve ili iste slučajeve sa različitim ishodom. Da li je to finansija, da li igrač može sebi da priušti efikasniju odbranu advokatsku. Ne znam da li je tako, ali moramo da standardizujemo stvari kako bi svaki igrač – nezavisno od ranga i profila – bio tretiran jednako - rekao je Đoković.

BONUS VIDEO VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI NE MOGU DA DOĐU SEBI: Videli ono što je Nikola Jokić uradio u Sloveniji i ostali u šoku (VIDEO)