NOVAKOV RIVAL PRETI: "Naravno da izlazim na teren da bih pobedio Đokovića!"

Novosti online

25. 08. 2024. u 20:33

Novak Đoković igraće u prvom kolu Ju-Es opena protiv Moldavca Radu Albota, a 138. teniser sveta je rekao da je uzbuđen zbog prvog duela protiv najboljeg svih vremena i da se neće žaliti na težak žreb.

НОВАКОВ РИВАЛ ПРЕТИ: Наравно да излазим на терен да бих победио Ђоковића!

Foto: Profimedia

Rekao je da će prvi duel sa Đokovićem sigurno biti intesantan.

- Nikad nisam igrao sa njim, tako da je zanimljivo, biće zanimljivo. Kada prođete kvalifikacije, nadate se lakšem žrebu, ne meču protiv drugog nosioca.Trenirao sam sa Rafom, sa Rodžerom, ali nikada nisam radio sa Đokovićem. Biće to prvi put da smo zajedno na istom terenu. Naravno, neću kukati kako nisam imao sreće. Radujem se ovom izazovu i voleo bih da vidim šta mogu, kako mogu da igram i kakav će biti meč, posebno što će biti na velikom terenu pred punim tribinama. Već sam dobio toliko poruka iz moje domovine da mi žele sreću i da pobedim Novaka - rekao je Albot.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Nahvalio je Novaka moldavski teniser.

- Znam da ću biti zadovoljan ako budem igrao dobro. Naravno, izlazim na teren da pobedim. Ali znamo ko je Đoković, šta je sve postigao, kakve rekorde ima, koliko je njegovo samopouzdanje, posebno nakon što je nedavno osvojio Olimpijske igre. Zato ću jednostavno otići tamo i pokušati da se fokusiram na sebe, i ako budem igrao dobro, mislim da ću biti zadovoljan s tim - nastavio je 34-godišnji teniser.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Dodao je Albot da će probati da se osloni na iskustva iz mečeva sa Rodžerom Federerom.

- Mislim da će mi to pomoći. Znam šta mogu da očekujem od publike i mislim da takođe pomaže u doživljaju šta se može očekivati od jednog od najvećih svih vremena. Kada sam igrao protiv Rodžera, išao sam na teren samo sa idejom da dobijem meč. Nisam razmišljao: „Oh, voleo bih da uzmem gem ili set". Ne, hteo sam samo da pobedim. Novak je složeniji. Ima odlične fizičke predispozicije. Moram da budem psihički spreman - nastavlja Albot.

Iskoristio je i priliku da kaže koliko voli svoju zemlju.

- Uopšte nije tako lako igrati tenis. Nije lako, posebno kada dolazite iz male zemlje u kojoj nema finansijske podrške, nema ničega kada morate sve sami da radite na ovakvom događaju. Veoma sam ponosan što mogu da predstavljam svoju zemlju jer u Sjedinjenim Državama ne znaju svi za male evropske zemlje. Dolazim iz države koja uopšte nije baš popularna. Voleo bih da znaju da sam iz Moldavije. I voleo bih da svi znaju da je sve moguće, čak i ako dolazite iz zemlje u kojoj nemate toliko šansi u životu, niti toliko mogućnosti... to je ogromno - poručio je trenutno 138. reket sveta.

Meč između Albota i Đokovića je na programu u noći između ponedeljka i utorka, ne pre 2.30.

BONUS VIDEO: NEVIĐENI SNIMAK SA DOČEKA OLIMPIJACA: Ovo će oduševiti sve Srbe!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled.

25. 08. 2024. u 21:11

Komentari (0)

ČEKA SE UDAR JOŠ JEDNE SILE, NA POMOLU VELIKI RAT? Izrael i Hezbolah kažu da ga ne žele, ali svi su spremni za njega