KAO BAJKA: Napustila tenis na osam meseci zbog psihičkih problema, sad umalo izbacila olimpijsku šampionku sa Ju-Es opena!

Novosti online

26. 08. 2024. u 19:29 >> 20:23

Ju-Es open, poslednji teniski grend slem u 2024. godini, počeo je ovog ponedeljka u Njujorku - i to uz jednu izuzetnu priču iz ženske konkurencije.

КАО БАЈКА: Напустила тенис на осам месеци због психичких проблема, сад умало избацила олимпијску шампионку са Ју-Ес опена!

FOTO: Tanjug/AP

Kineskinja Ćinven Ženg, olimpijska šampionka iz Pariza, prošla je prvo kolo a to, naravno, ne bi trebalo da je ništa posebno imajući u vidu nedavno osvajanje zlata na Igrama, ali...

Njena suparnica je bila Amanda Anisimova, Amerikanka koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora da se pojavi na ovom turniru. I koja je imala Žengovu "u šaci".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Anisimova je igrala izvrsno više od sat i po, ali na kraju poklekla - izgubila je posle tri seta, a rezultat je glasio 6:4, 4:6, 2:6.

Amanda Anisimova na Ju-Es openu 2024 / FOTO: Tanjug/AP

Amanda Anisimova, 22-godišnjakinja koja je rođena u Sjedinjenim Američkim Državama u braku dvoje Rusa, 2023. godine je, 5. maja, saopštila da se na neodređeno vreme povlači iz tenisa, zbog prezasićenosti i brige za sopstveno psihičko zdravlje.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Vratila se belom sportu u januaru 2024, nedavno je bila 132. na VTA listi, a na Ju-Es openu je zaigrala tako što su joj organizatori dali specijalnu pozivnicu nakon što se pre dve sedmice plasirala u finale turnira u Torontu (u kome je, nedugo posle te "vajld karte") u tri seta izgubila od Džesike Pegule.

Sada je u tri seta izgubila od olimpijske šampionke, ali je sjajna stvar i za nju lično i za tenis, što je prebrodila psihičke poteškoće i vratila se sportu kome, ovako mlada, još uvek može i te kako mnogo da pruži.

Namučila se i Svitolina, ispala Jastremska

Ukrajinka Jelina Svitolina, sada 27. nosilac na ovom grend slemu, takođe je poput Kineskinje koja je osvojila olimpijsko zlato morala da igra tri seta.

Ona je 83. sa VTA liste, Mariju Lurides Karle iz Argentine pobedila posle preokreta - rezultat je bio 3:6, 6:3, 6:4.

Sa druge strane, 32. nosilac, Ukrajinka Dajana Jastremska, odmah je ispala.

Od nje je bila bolja 101. teniserka sveta, Nemica Jule Niemajer, koja je pobedila Jastremsku rezultatom 6:4, 6:7(3), 6:4.

Kada igra Novak Đoković?

Novak Đoković na Ju-Es openu igra u noći između ponedeljka i utorka po našem, srednjeevropskom vremenu, oko dva sata i 30 minuta iza ponoći. Rival mu je Radu Albot iz Rumunije, a prenos tog meča možete da pratite uživo uz portal "Novosti".

---

Ako vas zanima i Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POVEROVALI SU NAM! Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu

"POVEROVALI SU NAM!" Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Zbog velike "frke" koja se digla u medijima i teniskoj javnosti, rešio je da konačno progovori o svemu.

26. 08. 2024. u 16:04 >> 18:12

Komentari (0)

Uštedite do 500 evra na vašem sledećem putovanju uz Kontiki!