"TA FOTOGRAFIJA SA TAROM..." Novak Đoković: Dugo sam to potiskivao

Novosti online

27. 08. 2024. u 09:25

Srpski teniser Novak Đoković počeo je danas odbranu titule na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku pobedom protiv 138. igrača sveta Moldavca Radua Albota posle tri seta, 6:2, 6:2, 6:4.

ТА ФОТОГРАФИЈА СА ТАРОМ... Новак Ђоковић: Дуго сам то потискивао

Foto arhiva VN

Drugi teniser sveta pobedio je posle dva sata i sedam minuta.

Po završetku meča Novak je imao nekoliko zanimljivih izjava, a dao je i intervju za ESPN, gde se dotakao Olimpijskih igara u Parizu na kojima je stigao do zlatne medalje.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Osetio sam ponos, sreću, veliko olakšanje, jer sam bio blagosloven da ostvarim mnoge velike stvari u našem lepom sportu. I to je bila jedina stvar koju nisam uspeo da osvojim. Sve što je prethodilo Olimpijskim igrama ove godine je išlo u tom smeru. Hteo sam to da uradim za svoju zemlju, za svoju porodicu, za sebe. Postoje fotografije mene kako grlim svoju ćerkicu i kako izražavam emocije koje sam dugo potiskivao. Imao sam neke srceparajuće poraze tokom čitave svoje karijere na Olimpijskim igrama, možda i najviše srceparajuće. U Riju 2016. godine, Tokiju 2021. godine... Sa 37 godina sam rekao sebi da je ovo možda moja poslednja šansa - rekao je Novak, pa u dahu nastavio:

- Iskreno, verujem u sudbinu, da neke više sile igraju uticaj u vašem životu. To je bio jedan od tih momenata. Kao da je neko pisao skriptu za film, iskreno. Igrati sa Alkarazom u finalu, a igrali smo finale Vimbldona samo par sedmica ranije kada me je "šutirao" u g*zicu, igrao tako dobro... Mislim da mi je to išlo u korist, jer sam znao da ne mogu da igram gore od toga. To nije bio dobar meč za mene. Znao sam da će se vratiti i igrati na visokom nivou. Osećao sam da su moje šanse dobre. Nije mi nedostajala motivacija, igrate za svoju zemlju. Olimpijske igre su najstariji događaj, najvažniji u istoriji. Tu su bili i sportisti iz našeg tima Srbije, a to kako su me dočekali je nešto nezaboravno. Nikada nisam osetio tako nešto, toliko emocija...

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Za kraj, dotakao se i čuvenog meča košarkaških reprezentacija Srbije i SAD.

- Bila je čast. Pomenuli ste "drim-tim". Uradili su nešto sjajno, ali igrali su protiv moje Srbije u polufinalu i gubili su 13 razlike pred poslednju četvrtinu, svi smo bili na ivici svojih sedišta, ali svaka im čast. Bila je čast biti deo Olimpijskih igara, na kojima su bile takve legende sporta - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO: VESELI SE, SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POVEROVALI SU NAM! Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu

"POVEROVALI SU NAM!" Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Zbog velike "frke" koja se digla u medijima i teniskoj javnosti, rešio je da konačno progovori o svemu.

26. 08. 2024. u 16:04 >> 18:12

Komentari (0)

EVO KAKVA NAS ZIMA OČEKUJE: Stigla prva velika prognoza stručnjaka (MAPA)