KECMANOVIĆ BIO BLIZU IZNENAĐENJA: Srbin posle velike borbe izgubio na Ju-Es openu od osvajača olimpijske medalje

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

29. 08. 2024. u 03:04

SRPSKI teniser Miomir Kecmanović bio je blizu velike pobede na Ju-Es openu. Ipak, on je posle ogromne borbe i pet setova poražen od Lorenca Muzetija sa 3:6, 6:4, 6:4, 2:6, 7:5.

КЕЦМАНОВИЋ БИО БЛИЗУ ИЗНЕНАЂЕЊА: Србин после велике борбе изгубио на Ју-Ес опену од освајача олимпијске медаље

Foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Sigurno da 54. na ATP listi ima za čim da žali, s obzirom na to da je bio blizu da već u drugom kolu eliminiše osvajača bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu i igrača koji je u Njujork došao u odličnoj formi.

Miša je odigrao odlično prvi set. Rivalu je dva puta oduzeo servis, a da mu pritom nije dozvolio nijednu priliku za brejk.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ipak, trgao se 18. teniser planete i podigao je nivo igre, što mu je omogućilo da prvi brejk na meču napravi tek u petom gemu drugog segmenta. Tu prednost je uspešno sačuvao i uspeo je da izjednači rezultat.

U trećem setu je Muzeti prvi oduzeo servis protivniku. Uzvratio je Kecmanović, ali momak iz Karare već u narednom gemu sa nulom došao do brejka. Uz malo poteškoća (spasao brejk loptu) je dobio servis gem što je značilo da je došao na korak do trijumfa.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Nije pao Miomir nakon preokreta rivala, šta više zaigrao je veoma dobro. Od rezultata 2:2 vezao je četiri gema i uveo je meč u odlučujući set.

Bolje je taj period otvorio Italijan. Ipak, Srbin je odbijao da se preda pa je u četvrtom gemu iskoristio treću brejk priliku. Nakon toga je u 10. gemu propustio dve meč lopte na servis protivnika. Već u narednom gemu je usledila kazna, da bi potom 22-godišnjak sigurnim servisom rešio meč koji je trajao tri sata i 50 minuta u svoju korist.

Vredi istaći da je ovo Beograđaninu bio drugi maratonski meč na Ju-Es openu. Prethodno mu je u prvom kolu nakon prvog gema petog seta meč predao Jošihito Nišioka.

Muzeti će u narednoj rudni igrati protiv Amerikanca Brendona Nakašime.

BONUS VIDEO: VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEKA DOĐE REAL, DA MU POKAŽEMO! Mimović oduševljen što je sa Zvezdom ušao u Ligu šampiona