BUKTI TENISKI RAT! Legendarni Amerikanac skandalozno udario na Novaka Đokovića, a onda...

Novosti online

05. 09. 2024. u 09:20

AMERIKANCIMA je dugo trebalo da priznaju da je Novak Đoković najveći svih vremena, pomirili su se preko okeana sa tim, ali neko s vremena na vreme pokuša da ospori Srbinove pre svega ljudske kvalitete i stvari van terena.

БУКТИ ТЕНИСКИ РАТ! Легендарни Американац скандалозно ударио на Новака Ђоковића, а онда...

FOTO: Tanjug/AP

Jedan od njih je i Endi Rodik, koji varira od dizanja u nebesa do osude Novaka Đokovića. Tako je sada legendarni američki teniser žestoko opleo po Udruženju profesionalnih tenisera (PTPA) koje predvodi srpski teniser Novak Đoković, a onda se gorko pokajao zbog toga.

- Ne mislim da nisam u toku. Ne mislim da ste uradili mnogo toga. Izgleda samo da se slikate i imate konferencije. Da li ste ispregovarali neke ugovore? Da li ste agencija? Vaš izvršni direktor je poslao listu postignuća na kojoj je to što ste zaposlili hrpu ljudi i što ste komunicirali sa grend slemovima. To nije postignuće. Bukvalno sam pitao nekadašnje članove upravnog odbora šta je postignuto i rekli su ništa. Poslali ste mejl kako biste se slikali sa igračima. Nisam siguran gde vam je fokus. Mislim, je l' se stvarno hvalite time što ste nekim igračima nabavili tašne? - napisao je Rodik na društvenoj mreži "X".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ubrzo se javio Novakov kolega Vasek Pospišil, koji je detaljno napisao šta je tačno ono što je PTPA uradila tokom prethodnih pet godina, a nakon toga mu se javio Rodik i rekao da je pogrešio i da će obrisati svoj prvobitni tvit.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Hej, Endi, mogu da pričam o ovome jer mislim da nisi u toku. Nekoliko naših postignuća su ugovori sa dve kompanije koji stvaraju profit za igrače. Ugovori sa hotelima koji donose popuste na globalnom nivou. Medicinski servis koji pomaže povređenim igračima na svetskom nivou i brze medicinske usluge. Nešto što do sada nikada nismo imali. Pristup dodatnim prostorima na aerodromu igračima koji putuju širom sveta. Prevoz prtljaga igrača, program za pomoć oko mentalnog zdravlja i servis za pomoć igračima oko kazni, antidoping procesa, diskriminacije... Mi nastavljamo da radimo kako bismo proširili servise za igrače i radimo na sledećim koracima kako bismo došlo do promena koje su neophodne da bi igrači imali svoj glas u tenisu. Kao što znaš, mi kao igračima nemamo ništa u okviru ATP/VTA strukture - ističe Vasek i dodaje:

Foto: Profimedia

 

- Postoji takozvani "igrački savet" koji je potpuno bez moći da napravi smislene promene. Zato PTPA postoji i zato je bitan. Rim nije izgrađen za dan, ali ovo je početak. Igrači su želeli sindikat decenijama i niko nije ništa uradio. Mnogi igrači su mnogo pričali, a malo radili. Teško je opisati koliko smo radili prethodnih pet godina i koliko je sve ovo oduzelo od moje teniske karijere. Slažem se da postoji još mnogo toga da se uradi, ali uveravam te da smo uradili mnogo više od samih saopštenja za štampu. Obojica znamo da se ova organizacija bori za igrače i predstavlja samo njihove interese. Obojica znamo koliko je to bitno. Tebe bismo oberučke prihvatili u našoj organizaciji - napisao je Vasek Pospišil.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković? 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena "leti" iz tenisa zbog dopinga?!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled.

04. 09. 2024. u 16:30

Komentari (0)

ONA JE SESTRA BORE ČORBE: Reč je o našoj poznatoj pevačici koja je bila sa njim u najtežim trenucima (FOTO)