FILMSKA PRIČA! U polufinale Ju-Es opena ušao sin migranta koji je odrastao u kancelariji teniskog centra

Novosti online

05. 09. 2024. u 21:40

"Često moji roditelji vole da kažu kako su ponosni na mene zbog žrtve koju sam podneo da bih bio ovdee, ali pravi heroji su oni", kaže polufinalista Ju-Es opena, poslednjeg teniskog grend slema u 2024. godini - Franses Tijafo.

ФИЛМСКА ПРИЧА! У полуфинале Ју-Ес опена ушао син мигранта који је одрастао у канцеларији тениског центра

FOTO: Tanjug/AP

Sjajnu priču o njemu donele su "Vijesti", a "Novosti" vam je prenose i ona ide - ovako:

"Kada su Andre Agasi i Robi Đinepri 2005. igrali do danas poslednje sveameričko grend slem polufinale, maleni Franses Tijafo zajedno sa bratom blizancem Frenklinom živeo je u jednoj od kancelarija teniskog centra u Merilendu, centra u čijoj izgradnji je učestvovao njegov otac.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Punih 19 godina kasnije Franses je Sjedinjenim Američkim Državama doneo novi duel Amerikanaca za finale na grend slemu, pošto će se sudariti sa Tejlorom Fricom u polufinalu Ju-Es opena.

Franses Tijafo na Ju-Es openu 2024 / FOTO: Tanjug/AP

San koji je počeo spletom nestvarnih okolonosti u Merilendu poslednjih godina se ostvario - momak čiji su roditelji emigrali u SAD bežeći od građanskog rata u Sijera Leoneu postao je heroj Njujorka.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Tokom devedesetih godina prošlog veka Fransesov tata je stigao u Sjedinjene Američke Države: nije mogao da bira poslove, pa je završio na građevini, u firmi koja će uskoro biti zadužena za izgradnju Junior tenis centra... Kada je taj kompleks završen, Tijafo senior je od firme dobio posao domara i kancelariju u kojoj je mogao da živi.


Kako je Fransesova i Frenklinova majka radila noćne smene kao medicinska sestra, braća Tijafo su narednih 11 godina po pet dana u sedmici provodila kod oca u sada već legendarnoj kancelariji.

Dok su mnoga talentovana deca trenirala u ovom centru, dečaci Tijafo su se zaljubili u tenis, a kako su već živeli tu - želeli su i da se isprobaju u ovom sportu. Naravno, kao 'sopstvenim stanovnicima' teniski centar od njih nije tražio da plaćaju članarinu...

Sve nakon toga je istorija, posebno za Fransesa.

Pre pet godina igrao je četvrtfinale Australijan opena, da bi pažnju na sebe skrenuo 2022. kada je stigao do polufinala Ju-Es opena, a na tom putu u četvrtoj rundi eliminisao je legendu - Rafaela Nadala.

Tada mu je san o finalu pred svojom publikom srušio Karlos Alkaraz, koji je baš na tom turniru prvi put u karijeri stigao do grend slem titule.

- Često moji roditelji vole da kažu kako su ponosni na mene zbog žrtve koju sam podneo da bih bio ovde, ali pravi heroji su oni... Morali su da dođu u ovu zemlju, majka je mnogo radila, tata živeo u kancelariji... toliko su uradili za nas dvojicu da je nemoguće da ćemo ikada moći da im se dovoljno zahvalimo. Sve što mogu jeste da im vratim pobedama i da nikad nemam izgovor da se ne borim - rekao je svojevremeno Tijafo.

Sada će na putu ka finalu preko puta sebe imati lakšeg rivala, ali i momka kojeg odlično poznaje, momka s kojim je zajedno udarao lopticu tokom juniorski dana - Tejlora Frica.

Trenutno je prednost u međusobnim duelima uveliko na strani Frica, čak 6:1, a Tijafo na trijumf čeka još od 2016. kada Tejlor nije bio ni senka današnjeg igrača... Ipak, čini se da bi filmska priča 'dečaka iz kancelarije' ovog septembra mogla da dobije još jednu epizodu za pamćenje.

Amerika čeka finalistu - Tijafo ili Fric".

(Vijesti)

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKAZAO ISKLESANE TRBUŠNJAKE U ŠESTOJ DECENIJI: Holivudski glumac zadao domaći zadatak i mnogo mlađim muškarcima (FOTO)