KATASTROFALNE VESTI ZA SRBINA! Novak Đoković u velikom problemu, pitanje je da li želi da ga reši

Novosti online

06. 09. 2024. u 09:27

ISPUNIO je Novak Đoković glavni cilj za ovu godinu, osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu i ostalo sve je bonus.

КАТАСТРОФАЛНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИНА! Новак Ђоковић у великом проблему, питање је да ли жели да га реши

FOTO: Tanjug/AP

Nije Srbin ove sezone bio pravi na grend slemovima, čini se da je u Australiji ostavio najbolji utisak, ali Janik Siner je bio prejaka prepreka u polufinalu. Na Rolan Garosu ga je povreda izbacila iz konkurencije za naslov, dok ga je u finalu Vimbldona Karlos Alkaraz počistio. I poslednja eliminacija sa Ju-Es opena od Alekseja Popirina je "zakuvala" čorbu.

Ni ostali rezultati na poslednjem grend slemu sezone nisu bili naklonjeni Đokoviću kada je trka za Završni masters u Torinu u pitanju, te je Srbin ispao sa liste od osam tenisera koji će obezbediti plasman na ovaj turnir.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Naravno, vremena ima još, ali ne mnogo. Đoković je sada deveti na ATP trci, u plasmanu koji vodi najbolju osmorku u dvoranu Pale Alpi u Torinu. Ako Frensis Tijafo osvoji pehar na Flašing Medouzu potisnuće ga na desetu poziciju. Ako Džek Drejper iznenadi sve i on Ju-Es open završi sa titulom, i on će smanjiti Novakove šanse, mada u ponedeljak neće imati više poena od njega. Jer po pravilniku ATP-a, šampion nekog grend slema dobija vizu za Završni masters i ako nije u prvih osam, ako jeste u prvih 20.

FOTO: Tanjug/AP

 

Đokoviću bi najviše odgovaralo da Janik Siner pobedi jer je on ionako već obezbedio put u Torino, dok bi trijumf Tejlora Frica omogućio Amerikancu da i on po već rečenom pravilu završi posao, jer bi gotovo sigurno osigurao plasman u prvih 20, a samim tim i učešće.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Po istom principu se može reći i da je Karlos Alkaraz već u Torinu, mada ni on još nema matematičku garanciju. Španac je ove godine osvojio Rolan Garos i Vimbldon. Aleksander Zverev je u Njujorku osigurao put u Italiju, tako da slobodnih mesta nema još mnogo.

Siner i Zverev su sigurni putnici, Alkaraz „99 odsto“, Fric ili Tijafo ili Drejper bi to obezbedili trijumfom.

U ovom trenutku, pre njujorškog polufinala, prvih 10 ATP trke su: Siner 7.800 poena, Zverev 6.115, Alkaraz 6.010, Medvedev 4.420, Rud 3.795, Rubljov 3.480, Fric 3.390, De Minor 3.305, Đoković 3.260 i Dimitrov 2.835. Tijafo je na 14. mestu sa 2.460, a Drejper na 18, sa 1.995. Plasman u finale donosi još 500 poena, a titula još 700.

E sada dolazi onaj nezgodni deo za Đokovića. Do Torina je ostalo sedam radnih nedelja, u kojima su dva mastersa (1.000 poena pobedniku), četiri serije 500 (po dve u jednoj sedmici) i još tri nedelje igranja serije 250. Dakle pregršt bodova, a Novak je prijavio samo dva mastersa. Svi ostali koji su sada u kombinaciji za plasman pod Alpe, igraće praktično bez pauze do kraja.

FOTO: Tanjug/AP

 

Treba imati na umu i da srpski as brani titulu na mastersu u Torinu i da ako ne bude igrao gubi 1.500 poena, što bi ga znatno udaljilo od vrha i dobre pozicije nosioca na žrebanju za Australijan open. 

Pred Noletom su teške sedmice, a pitanje je da li Srbina i zanima da juri Završni masters u Torinu, jer je zlato sa Olimpijskih igara u Parizu zaokružilo krug. 

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković? 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ONA JE SESTRA BORE ČORBE: Reč je o našoj poznatoj pevačici koja je bila sa njim u najtežim trenucima (FOTO)