SABALENKA JAČA OD ĐOKOVIĆA, ALKARAZA, SINERA... Beloruskinja ostavila teniski svet u čudu (FOTO)

Novosti online

06. 09. 2024. u 17:40

ARINA Sabalenka igraće u finalu Ju-Es opena. Ona je u pretposlednjem meču otvorenog prvenstva Amerike savladala domaću teniserku Emu Navaro, a jedan statistički podatak ostavio je u čudu teniski svet.

САБАЛЕНКА ЈАЧА ОД ЂОКОВИЋА, АЛКАРАЗА, СИНЕРА... Белорускиња оставила тениски свет у чуду (ФОТО)

Foto: Profimedia

Nije tajna da Arina Sabalenka ima ubitačan udarac, ali jedno ipak nije mogao niko da očekuje - beloruska teniserka uputila je forhend koji je brži od svih muških kolega. 

Prosečan top-spin forhend beloruske igračice iznosi 129 kilometara na čas, i po tom parametru je najbolja na Ju-Es openu, a u leđa joj gledaju i Novak Đoković, Janik Siner i Karlos Alkaras.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Od navedene trojice, Alkarasovi forhendi su išli najbrže - 127 kilometara na sat, zatim ide Janik (126), dok je prosečan top-spin udarac jačom rukom Novaka Đokovića išao 122 kilometra na čas.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Podsetimo, Sabalenka je ušla u drugo vezano finale Ju-Es opena, a pokušaće da dođe do svoje prve titule u Njujorku u duelu protiv miljenice domaće publike Džesike Pegule, koja je sa 2:1 bila bolja od Karoline Muhove.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković? 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKAZAO ISKLESANE TRBUŠNJAKE U ŠESTOJ DECENIJI: Holivudski glumac zadao domaći zadatak i mnogo mlađim muškarcima (FOTO)