IZAŠLA ATP LISTA SA NAJVIŠE PROMENA U 2024. GODINI! Evo na kom je mestu Novak Đoković posle senzacionalne eliminacije sa Ju-Es opena

Novosti online

09. 09. 2024. u 07:40

Prva ATP lista nakon Ju-Es opena donela nam je dosta promena u samom vrhu, možda i najviše od početka godine.

ИЗАШЛА АТП ЛИСТА СА НАЈВИШЕ ПРОМЕНА У 2024. ГОДИНИ! Ево на ком је месту Новак Ђоковић после сензационалне елиминације са Ју-Ес опена

FOTO: Tanjug/AP

Pobedom Janika Sinera nad Tejlorom Fricom Italijan se ustalio na prvom mestu, povećao je prednost u odnosu na rivale na rang-listi sa 11.180 bodova.

Na drugom mestu je Aleksandar Zverev sa 7.075 bodova. Karlos Alkaraz, uprkos ranoj eliminaciji u Njujorku, ostaje treći sa 6.690.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu osvojenu prošle godine, pošto je ove ispao već u trećem kolu. To ga je koštalo gubitka 1.900 bodova i on je četvrti sa 5.560 bodova - više nego duplo manje od Sinera.

Poslednji put Srbin je van top 3 bio u januaru 2023. Zauzimao je petu poziciju, pre nego što je osvojio jubilarnu 10. titulu na Australijan openu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Danil Medvedev ostaje peti, dok će šestu poziciju zadržati Andrej Rubljov.

Nakon poraza u finalu, Fric će biti sedmi u poretku – što je napredak za pet pozicija. Njegov bodovni saldo iznosiće 4.060.

Među najboljih deset su još Hubert Hurkač, Kasper Rud i Grigor Dimitrov.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Srbija u prvih 100 ima još dva momka i obojica su napredovali za po jedno mesto, pa je tako Miomir Kecmanović 53. sa 980 bodova, dok je Dušan Lajović 65. sa 811. Laslo Đere je nastavio slobodan pad i sada je 119. nakon pada od deset pozicija, dok je Hamad Međedović finalom Istanbula skočio za jednu, na 136.

Podsetimo, Đoković ove sezone izuzev zlatne medalje na Olimpijskim igrama nije osvojio ništa, te je u ATP trci tek deveti sa 3.260 bodova, svega 45 manje od Aleksa de Minora, koji se nalazi na osmom mestu, poslednjem koje garantuje učešće na završnom turniru. 

Siner sa 9.000 bodova, Zverev sa 6.115 i Alkaraz sa 6.010 već su se kvalifikovali za isti, a ispred Đokovića su još Medvedev sa 4.420, Fric sa 3.890, Rud sa 3.785 i Rubljov sa 3.480 poena.

Stoga ostaje da se vidi kakvi su Đokovićevi planovi u finišu sezone. Priliku da poboljša bodovni saldo imaće na mastersu u Šangaju - na kojem ga nije bilo od 2019. godine - i Parizu, dok je od Serbia opena odustao.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTIŠAO IZ PARTIZANA, PA OTVORIO DUŠU: Saldanja otkrio kako su ga pokrali u Srbiji