RUSIJA U ŠOKU! Dopingovao se ruski teniser, ali za razliku od Sinera - odmah je suspendovan!

Novosti online

10. 09. 2024. u 19:08

Teniski svet je pre tri nedelje potresla informacija da je najbolje rangirani teniser sveta Janik Siner bio pozitivan na doping testu, ali da mu je dozvoljeno da igra i tokom istrage, pa je tek onda obelodanjeno da je oslobođen optužbi. Takve sreće ovog utorka nije bio njegov ruski kolega.

РУСИЈА У ШОКУ! Допинговао се руски тенисер, али за разлику од Синера - одмах је суспендован!

Foto: Profimedia

Podsetimo, Siner je komotno nastavio da se bavi tenisom i pored dva pozitivna rezultata na doping testiranjima, a posle petomesečne istrage za koju "niko živ" nije znao, oslobođen je optužbi baš pred početak Ju-Es opena (na kome je Janik Siner osvojio svoju drugu grend slem titulu u 2024)

Iako najnovije vesti o Sineru govore - da možda ipak "leti iz tenisa", Rusija je ostala zatečena informacijom da je jedan njen teniser danas od strane Međunarodne agencije za integritet tenisa (ITIA) odmah suspendovan.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Naime, zbog iste nedozvoljene supstance zbog koje je svojevremeno na doping testu pala i Marija Šarapova, sada je iz belog sporta (istina, samo privremeno, dok se istraga ne završi) izbačen Danil Saveljev.

Ovaj 23-godišnji Rus, koji je u dublovima dogurao do 1.486. mesta u avgustu 2022, najpre je 20. avgusta (baš kada je obelodanjeno da je Siner oslobođen optužbi) obavešten da je u njegovom uzorku od 3. jula 2024., uzetom na ITF turniru u Hilkrestu, u Južnoj Africi, pronađena supstanca meldonijum.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Kako se on nalazi na Listi hormonskih i metaboličkih modulatora, a tu su navedene one stvari koje sportistima mogu da olakšaju ili poboljšaju takmičarske nastupe, a Savaljev nije imao validan "TUE" dokument (dozvolu lekara za terapijsko izuzeće, odnosno dozvolu da sme da, iz terapeutskih razloga, koristi i nedozvoljenu supstancu), ostavljen mu je rok za žalbu.

On je rešio da se ne žali na privremenu suspenziju, već da sačeka zvaničan proces istrage, pa je danas javnost obaveštena da je on "van tenisa, do daljnjeg" (do završetka rada "nezavisnog teniskog tribunala").

I, tu, samo po sebi, možda i nema ničeg spornog osim činjenice - da je javnost odmah obaveštena o tome.

A kada je utvrđeno da je Janik Siner pao na doping testu (i to na dva različita), niko o tome ništa nije znao u sportskoj javnosti, koja je o čitavoj aferi saznala - tek 20. avgusta, kada je saopšteno "da je istraga gotova i da Italijan može da igra".

Za razliku od njega, Rus je odmah suspendovan. Iako istraga tek treba da počne.

---

Ako vas zanima i Janik Siner, i Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak leti iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak "leti" iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen na delu", a potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali. Kada je za to saznao čitav svet - već je bio oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled, a i kako su mnogi ovog utorka javili, tvrdeći "da je istekao rok da Svetska anti-dopign agencija (VADA) podnese žalbu". Rok uopšte nije istekao.

10. 09. 2024. u 17:54

Komentari (0)

CEO kompanije Meridianbet predstavljao region na Citi 2024 Global TMT u NJujorku