KAKVA SRAMOTA: Italijanski novinar optuživao Đokovića za doping, a sada traži da Siner bude oslobođen

Novosti online

11. 09. 2024. u 08:46

Janik Siner je osvojio Ju-Es open, ali i dalje je jedna od glavnih tema teniskog sveta njegov doping skandal. Jedan od onih koji se oglasio je novinar Marko Bonariđo, koji je svojevremeno sramno udarao na Novaka Đokovića.

КАКВА СРАМОТА: Италијански новинар оптуживао Ђоковића за допинг, а сада тражи да Синер буде ослобођен

FOTO: Tanjug/AP

Bonariđo je 2023. pred meč Dejvis kupa između Novaka Đokovića i Kamerona Norija imao vrlo oštar komentar na Novakov račun i optužio ga pokušava da izbegne doping test.

 - Tog 24. novembra, medicinski inspektor iz Međunarodne organizacije za integritet tenisa pojavio se u Đokovićevom domu sat i po vremena pred meč protiv Kamerona Norija kako bi uzeo par kapi njegove krvi za test. Tajming je bio ispravan, i izbor testa je bio ispravan, jer vađenje krvi traje par sekundi i jedva utiče na zagrevanje. Đoković je, uz ružno ponašanje prema inspektoru, pomerio proveru za posle meča, drugim rečima dva sata kasnije kada mikrodoza više ne bi bila vidljiva na testu - naveo je tada ovaj novinar.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Dodao je i da je Đoković koristio "rupe" koje su dozvoljene u tenisu da bi izbegao test.

- Da li je Srbin u riziku od kazne? Ne, jer za razliku od svih drugih sportova, antidoping pravila tenisa omogućavaju mu brojne “rupe” u pravilima. Prva je da tokom turnira, čak i iznenadna poput ove, smatra se “tokom takmičenja” i podleže drugačijim pravilima. Druga je da, prema pravilima, vreme u kom uzorak mora da bude dat nije više “momentalno po prijemu notifikacije“ već “60 minuta po završetku meča, što se pomera na 120, ako je u pitanju finale“. Ukratko, Đoković je imao pravo da natera ispektora da čeka - naveo je Bonariđo a prenela "Nova".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Podsetimo, italijanski novinar je podržao Janika Sinera i među prvima javio da će prvi igrač sveta biti oslobođen optužbi. Međutim, ipak se ispostavilo da se još uvek čeka i da konačna odluka nije doneta, a ovu informaciju objavio je urednik britanskog sajta "Ubitenis" Adam Adikot.

BONUS VIDEO: NEVIĐENI SNIMAK SA DOČEKA OLIMPIJACA: Ovo će oduševiti sve Srbe!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak leti iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak "leti" iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen na delu", a potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali. Kada je za to saznao čitav svet - već je bio oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled, a i kako su mnogi ovog utorka javili, tvrdeći "da je istekao rok da Svetska anti-dopign agencija (VADA) podnese žalbu". Rok uopšte nije istekao.

10. 09. 2024. u 17:54

Komentari (0)

MELEM ZA OČI: Bogdan Bogdanović pokazao izvajano telo - svaki mišić se ocrtava, a komentari ne prestaju da se nižu (FOTO)