OVO JE KRAJNJI ROK! Evo kada bi Janik Siner mogao da bude izbačen iz tenisa

Novosti online

11. 09. 2024. u 11:55

Teniski svet je pre tri nedelje potresla informacija da je najbolje rangirani teniser sveta Janik Siner bio pozitivan na doping testu.

ОВО ЈЕ КРАЈЊИ РОК! Ево када би Јаник Синер могао да буде избачен из тениса

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Siner je komotno nastavio da se bavi tenisom i pored dva pozitivna rezultata na doping testiranjima, a u utorak, 20. avgusta 2024, oslobođen je optužbi jer je odbrana uspela da nadležne ubedi da je za sve kriv fizioterapeut.

Taj fizitoerapeut je, navodno, nepažnjom, ovog proleća koristio za svoje potrebe kremu koja sadrži zabranjeni steroid, a onda tako umazanim prstima masirao Sinera koji je, navodno, baš tada "imao više otvorenih rana na telu". I "tako je nedozvoljena supstanca ušla u organizam italijanskog tenisera". 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled, a i kako su mnogi juče javili, tvrdeći "da je istekao rok da Svetska antidopign agencija (VADA) podnese žalbu". Rok uopšte nije istekao.

Naime, Janik Siner, teniser iz Italije i osvajač Ju-Es opena, odluku o žalbi Svetske antidoping agencije moraće da čeka još neko vreme, a poznat je i konačan rok kada bi cela situacija, ukoliko ne dođe do nepredviđenih okolnosti, morala da bude razrešena.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Prvobitna odluka o tome da Siner ne bude suspendovan doneta je od strane Međunarodne agencije za integritet tenisa 19. avgusta, kada je počeo da teče rok od 21 dana za žalbu. Tokom te tri nedelje pravo na žalbu imala je Svetska antidoping agencija (VADA), ali i Nacionalna antidoping agencija Italije (NADO). Kada je u ponoć između 9. i 10. septembra istekao taj rok, započeo je novi „prozor“ po kom pravo na žalbu ima samo VADA.

FOTO: Tanjug/AP

 

Iako je iz ove organizacije saopšteno su dobili dokumentaciju prošle nedelje, pravila na sajtu VADA nedvosmisleno potvrđuju da je krajnji rok zapravo 30. septembar u ponoć.

Naime, prema članu 13.2.3.5 pravilnika VADA, u odeljku pod nazivom „Žalba“, kada je u pitanju žalba na odluke vezane za slučajeve dopinga, ova organizacija ima dodatan rok od 21 dana po isteku prvobitnog roka koji je važio za ostale agencije (u ovom slučaju NADO) da se žali na presudu, ili 21 dan od prijema kompletnog dosijea određenog slučaja – koji god da je kasniji od ova dva datuma.

A kako je kompletna dokumetacija primljena pre 9. septembra, jasno je da će Siner konačnu odluku da li je i definitivno uspeo da se izvuče, ili ga očekuje novi period neizvesnosti, dobiti u rano jutro 1. oktobra.

To je "dan D" za Janika Sinera, ali i kompletan svetski tenis...

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVE VREDNE SAVETE NEĆETE NAĆI NI NA JEDNOM KURSU