VAVRINKA "NAPRAVIO" IDEALNOG TENISERA: Evo u čemu je to Novak Đoković bolji od Nadala i Federera, a u čemu oni od njega

Novosti online

12. 09. 2024. u 22:50

Švajcarski teniser, Sten Vavrinka, trostruki veliki pobednik, nedavno je podelio svoja sećanja na takmičenje protiv Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića za najveću titulu na ATP turu u poslednjih deset godina.

ВАВРИНКА НАПРАВИО ИДЕАЛНОГ ТЕНИСЕРА: Ево у чему је то Новак Ђоковић бољи од Надала и Федерера, а у чему они од њега

Foto: Profimedia

Bivši treći broj sveta Vavrinka stekao je ime u vrhu ove tenisek igre 2014. godine, ostvarivši svoju prvu veliku pobedu na Australijan openu nakon što je pobedio Đokovića i Nadala.

Švajcarac je među najboljim muškim teniserima van kultne "Velike 3“, pošto je osvojio još dva grend slem turnira na Rolan Garosu 2015. i Ju-Es openu 2016. godine.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Vavrinka je često govorio da je Federer bio majstor da razbije ritam protivnika, a da igranje Nadala fizički i psihički iscrpljujuće.

Definitivno, Vavrinka je u Novaku Đokoviću video "savršenog igrača“, ima smirenost, ruka mu je "nameštena" i na bekend i  ritern, a pre svega je vrlo taktičan. 

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Vavrinka je imalo i male "zamerke" na "Veliku trojku“.

- Mislim da imaju drugačiji stil igre. Imate Rafu, koji je levonog, teniski mečevi su vrlo dugi i treba vam fizička kondicija koju on ima. Teško je fizički i psihički igrati protiv njega. Rodžer je brži igrač zbog kojeg se osećate neprijatno na terenu, a Novak je savršen igrač zbog načina na koji je igrao - rekao je Vavrinka.

Iako ga je velika trojka savladala u većini mečeva, čast mu je što je bio u tom društvu tenisera.

- Imao sam priliku da ih pobedim nekoliko puta, ali sam i mnogo puta izgubio od sve trojice. Ali za mene je to uvek bila prilika da igram protiv najboljih igrača u istoriji tenisa. Čak i ako sam izgubio od njih, to je uvek bio izazov. Uvek je bilo to nešto posebno kad igrate protiv takvih tenisera - rekao je Vavrinka.

BONUS VIDEO VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zašto je Nataša NAPUSTILA Srbiju? Više nisam mogla! Postala sam bebisiterka