SRBIJA POVELA PROTIV GRČKE: Kecmanović doneo prvi poen u Dejvis kupu, na redu je Novak Đoković

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

14. 09. 2024. u 16:24

SRBIJA je došla do prednosti protiv Grčke u meču za ostanak u svetskoj grupi Dejvis kupa, a prvi poen našoj selekciji doneo je Miomir Kecmanović.

СРБИЈА ПОВЕЛА ПРОТИВ ГРЧКЕ: Кецмановић донео први поен у Дејвис купу, на реду је Новак Ђоковић

FOTO: M. Vukadinović

On je bez većih problema savladao malo poznatog Aristotelisa Tanosa (713. na ATP listi) sa 6:3, 6:3.

Počeo je 53. na svetu odlično meč, odmah je napravio brejk i poveo sa 2:0. Ipak, tad kao da se uvukla nervoza u Beograđanina što je rival znao da iskoristi.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Grk je vezao dva gema, ali je od rezultata 2:2 osvojio samo jedan, što je bio znak da je Kecmanović došao na set do trijumfa.

I drugi set je baš kao i prvi idealno otvorio naš teniser. Napravio je brejk na startu, iako je protivnik u tom gemu imao 40:0.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Kecmanović je do kraja seta još jednom oduzeo servis Tanosu i tako približio Srbiju ostanku u svetskoj grupi Dejvis kupa.

U drugom meču sastaju se Novak Đoković - Janis Ksilas. Taj duel možete pratiti uživo na portalu "Novosti".

Drugi set: Kecmanović - Tanos 6:3, 6:3

6:3 - Miomir je napravio još jedan brejk i tako doveo Srbiju do prednosti!

5:3 - Ekspresno je gem dobio Kecmanović i jedan ga deli od trijumfa.

3:2 - Nije dozvolio Tanos rivalu da mu još jednom oduzme servis. Uspeo je nekako da dobije gem i koliko-toliko zadrži šanse da može nešto da promeni u ovom setu.

3:1 - Potvrdio je brejk Srbin. Odigrao je nekoliko odličnih poena u gemu u kom je bilo 30:30, ali protivnik nije imao brejk priliku.

2:1 - BREJK KECMANOVIĆ! Kakav gem je odigrao Miomir. Delovalo je da će Tanos dobiti gem, pošto je vodio sa 40:0. No, Miša je sjajno zaigrao od tog momenta i uspeo da oduzme servis protivniku.

Miomir Kecmanović/FOTO: M. Vukadinović

1:1 - Za sad igrači čuvaju servis u drugom segmentu meča.

Prvi set: Kecmanović - Tanos 6:3

6:3 - To je to! Bilo je malo problema, ali Miša je uspeo na kraju da slomi otpor solidnog Tanosa i osvoji prvi set.

5:3 - BREJK KECMANOVIĆ! Ovo se čekalo. Brejk je napravio Srbin. Kakav poslednji poen u gemu je odigrao. Dva puta je smečovao Tanos, ali oba puta je to uradio loše i na kraju je loptu poslao u mrežu.

4:3 - Stabilizovao je Kecmanović igru kad servira. Prvi set se bliži kraju i sigurno će Miomir pokušati da napravi novi brejk, kako bi došao u prilku da svojim servisom okonča prvi set.

3:3 - Veoma dobro igra Tanos za sad. Ne dozvoljava Grk protivniku da podigne u višu brzinu.

3:2 - Prekinuo je Miša seriju rivala i vratio prednost. Bilo je potrebno da se dobije lak gem. To je uradio naš teniser, pošto je protivniku preopustio samo jedan poen.

Miomir Kecmanović/FOTO: M. Vukadinović

2:2 - Još jedan ubedljiv gem za 713. igrača planete. Kecmanović još uvek traži ritam, delovalo je posle ranog brejka da će sve proteći u znaku srpskog igrača.

2:1 - BREJK TANOS! Nije se ovo očekivalo. Vratio je grčki teniser brejk i to veoma lako. Miomir je osvojio samo jedan poen u ovom gemu.

2:0 - BREJK KECMANOVIĆ! Idealno je 53. na ATP listi otvorio meč, odmah je oduzeo servis Tanosu i sad je potrebno da čuva svoj servis.

1:0 - Kecmanović je prvi servirao i uspeo je da dobije gem u kom je bilo malo problema. Grk je imao 30:30, ali Beograđanin je prvi došao do prednosti.

Uoči meča:

Nema dileme da je 53. igrač sveta veliki favorit i bilo bi ogromno iznanđenje da naša reprezentacija ne bude imala prednost nakon ovog duela.

Ovo će biti prvi međusobni meč Kecmanovića i Tanosa. To može možda da predstavlja mali problem za Beograđanina, s obzirom na to da ne poznaje protivnika, ali iskustvo je na njegovoj strani.

Kad se ovaj meč okonča, na terenu će biti Novak Đoković i Janis Ksilas. U nedelju je program početi dublom. Za Srbiju su prijavljeni Novak Đoković i Hamad Međedović, a za Grčku Demetris Azoides i Petros Cicipas.

Podsetimo, Viktor Troicki pored pomnutih tenisera na raspolaganju ima i Dušana Lajovića.

BONUS VIDEO: VESELI SE, SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI POLUDELI: Cicipas izazvao veliki bes, ovo mu nikako neće oprostiti