TENISKI SVET ZAVIJEN U CRNO! Preminuo legendarni Amerikanac, zaslužan za 24 grend slema

Novosti online

17. 09. 2024. u 07:35

Tužna vest stiže iz Amerike.

ТЕНИСКИ СВЕТ ЗАВИЈЕН У ЦРНО! Преминуо легендарни Американац, заслужан за 24 гренд слема

FOTO: Tanjug/AP

Kako prenose mediji u Sjedinjenim Američkim Državama, dugogodišnji legendarni teniski trener i čovek koji je zaslužan za 24 grend slema Robert Lansdorp preminuo je u 85. godini života.

Trenirao je četvoro svetskih brojeva jedan: Pita Samprasa, Lindzi Devenport, Mariju Šarapovu i Trejsi Ostin. Svi, osim Šarapove, već su članovi Međunarodne teniske kuće slavnih, dok se očekuje da će i ona uskoro biti primljena.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Poznat po svojoj disciplini i metodama, Lansdorp je razvio specifične vežbe, poput one pod nazivom „20“, u kojoj su učenici morali da izvedu 20 savršenih udaraca zaredom.

Njegov pristup se temeljio na ponavljanju i tehničkoj preciznosti, što je mnogim igračima pomoglo da postignu uspeh na grend slem turnirima, od kojih su njegovi učenici osvojili ukupno 24.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Lansdorp je bio poznat i po svojoj sposobnosti da igračima šalje loptice različitih brzina i spinova iz korpe, što je značajno doprinosilo njihovoj pripremi za vrhunski nivo tenisa. 

Robert Lansdorp je rođen 12. novembra 1938. godine u današnjoj Indoneziji koja je tada bila holandska kolonija. Kasnije se preselio u Kaliforniju. Međunarodnu slavu stekao je 1979. kada je njegova učenica Trejsi Ostin sa 16 godina postala najmlađa šampionka Ju-Es opena u singlu u istoriji. Kasnije je trenirao druge profesionalce, uključujući Pita Samprasa, Lindzi Devenport, Mariju Šarapovu, Judžini Bušar i Džuliju Boserup.

I pored svega što je dao belom sportu, Lansdorp je neretko bio zaboravljen od onih koji bi morali da mu budu najzahvalniji za teniska dostignuća. Povodom toga je pre tačno dve decenije izjavio:

- Nikada nisam dobio ništa ni od jednog igrača. Čak ni poklon od 500 dolara. Svi su multimilioneri, ali ja nikada nisam dobio nijednu stvar.

Istovremeno je kritikovao i odluku Teniskog saveza Sjedinjenih Američkih Država da mladi teniseri u svojim kategorijama igraju sa lakšim lopticama koje na sebi imaju zelene tačke, s obzirom na to da su najveći igrači u istoriji belog sporta već sa svega sedam godina bili konkurentni sa standardnom teniskom opremom.

Teniski sport od danas neće biti ono što je nekada bio.

BONUS VIDEO OVACIJE PUBLIKE: Teniseri Srbije spremni za meč Dejvis kupa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

Komentari (0)

PIKSI, GLEDAŠ LI? Dok se Srbija muči sa realizacijom, Joveljić rešeta u Americi (VIDEO)