ITALIJA U NEVERICI! Novak Đoković je uradio ovo - i Italijani ne mogu da dođu sebi

Novosti online

18. 09. 2024. u 13:24

Glavna teniska vest u Italiji je, naravno, Janik Siner. Uglavnom zbog doping skandala iz kog se izvukao. Ali i zbog činjenice da je prvi na ATP listi. Mada, danas je glavna tema - Novak Đoković. Zbog njegove odluke.

ИТАЛИЈА У НЕВЕРИЦИ! Новак Ђоковић је урадио ово - и Италијани не могу да дођу себи

FOTO: Tanjug/AP

Uz naslov "Đoković ne želi revanš sa Sinerom!", čuveni italijanski sportski dnevni list "Korijere delo sport" ovako izveštava o najnovijoj Noletovoj odluci:

"Đoković je potvrdio da će igrati masters 1000 u Šangaju i da će potom mirno odlučiti o svojim narednim obavezama od sada do kraja sezone. 

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--


- Završni masters nije moj cilj - rekao je Srbin, dodajući:

- Ne jurim ATP finale (Završni masters, koji se odigrava u Torinu i na kome je prošle godine pobedio Janika Sinera), ne jurim plasman (na ATP listi). Što se mene tiče, završio sam sa tim turnirima. Moji glavni prioriteti su igranje za reprezentaciju i grend slemovi. Sve sam osvojio, imam 37 godina, neminovno se nešto promenilo. Obično sam u karijeri sve planirao šest meseci unapred, ali danas to nije tako, sada je sve spontanije. Moram da se odmorim fizički, emocionalno i psihički da bih počeo da razmišljam šta dalje želim da radim, kako, kada i gde. Da bih produžio karijeru, moram da se zabavljam, moram mudro da biram turnire na kojima ću igrati", ističe "Korijere delo sport", uz podsećanje da Noleta po svoj prilici neće biti u Torinu, gde je, pred italijanskom publikom - pobedio italijansku zvezdu. 

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

U finalu.

I na tome će, izgleda, i ostati.

Siner se potom "revanširao" - kako u završnici Dejvis kupa 2023, tako i na ovogodišnjem Australijan openu, kada je smanjio zaostatak na 4:3 u međusobnim mečevima što se tiče pobeda i poraza.

Ali, na žalost italijanskih medija i tamošnjih ljubitelja tenisa, teško da će Nole i Janik igrati opet na "čizmi". Prosto, Đokovića zanimaju reprezentacija i grend slemovi. Nadmetanje u Torinu se tu, nekako, ne uklapa.

Novak Đoković i Janik Siner posle finala Završnog mastersa u Torinu 2023 / FOTO: Tanjug/AP

Raspored Novaka Đokovića do kraja 2024. godine

1.  U oktobru slede tri teniska događaja na kojima je moguće Noletovo učešće. Prvo je masters u Šangaju, koji traje od 2. do 13. oktobra.

2. Trodnevna egzibicija u Rijadu je od 16. do 19. oktobra. Taj turnir "Šest kraljeva slema" ne samo da će učesnicima doneti ogromne nagrade, već i ljubiteljima tenisa okršaje istinskih asova ovog sporta.

5. I, konačno...

Završni masters (koji Italijani pominju, a koji Noleta više i ne zanima)

Od 28. oktobra do 3. novembra Nole bi mogao opet igra u Parizu, treći put ove godine. Nakon Rolan Garosa, te Olimpijskih igara, tada je tamo pariski masters, na betonu. 

A onda...

Završni masters u Torinu. Tamo ima mesta za osmoricu najboljih u ovoj sezoni. Nole je trenutno - deveti, dakle, nije na mestu koje vodi na torinsko nadmetanje. I, sudeći po njegovoj poslednjoj izjavi, za to i ne haje.

Podsetimo, o tome ko će igrati za završnom turniru za tenisere ne odlučuje ATP lista, već ATP trka, u kojoj se samo ovosezonski bodovi računaju, a na njoj, u trenutku pisanja ovog teksta, stanje je ovako:

1. Janik Siner 8.300 bodova
2. Aleksander Zverev  6.115
3. Karlos Alkaraz 6.010
4. Danil Medvedev 4.420
5. Tejlor Fric 3.890
6. Kasper Rud 3.795
7. Andrej Rubljov 3.480
8. Aleks de Minor 3.305
---
9. Novak Đoković 3.260
10. Grigor Dimitrov 2.835
 

Ako vas zanima Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje