"VAN TERENA DIVAN, A NA TERENU..." Bivši trener Novaka Đokovića prešao kod Sinera - pa poručio ovo

Александар Илић
Aleksandar Ilić

18. 09. 2024. u 17:08

MARKO Paniki, veliki prijatelj i svojevremeno trener Novaka Đokovića dao je prvi intervju od kada je došao u stručni štab italijanskog tenisera - Janika Sinera.

ВАН ТЕРЕНА ДИВАН, А НА ТЕРЕНУ... Бивши тренер Новака Ђоковића прешао код Синера - па поручио ово

FOTO: EPA

Paniki je upitan zbog čega se Novak Đoković u pojedinim momentima na mečevima obraćao njemu, a ne Goranu Ivaniševiću, tadašnjem treneru Srbina. 

- Kondicioni trener ima znanje od 360 stepeni, dok sa fizioliške tačke gledišta ne zahteva da trener bude stručnjak. U pojedinim trenucima me je pitao za nešto biomehaničko, na čemu smo radili. Ali obraćao se i fizioterapeutu - rekao je Paniki, a preneo "B92".

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Dotakao se i "velike trojke"

- Rafael Nadal ima fizički problem, ne može kontinuirano da trenira. To je automobil koji je prešao mnogo kilometara. Nole je netaknut, ali ima pad motivacije. Kada bismo mogli da ih spojimo, dobili bismo superšampiona - kaže Italijan.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Otkrio je i tajnu velikog uspeha Novaka Đokovića. 

- Želi da bude uvek korak ispred drugih, u svakom detalju. U vrsti pripreme, u potrazi za mašinama i tehnikama koje mu mogu omogućiti bržu pripremu i oporavak, u brizi o ishrani. Van terena je divan, inteligentan, zabavan momak. Na terenu se pojavljuje slovenski ratnik u njemu, koji treba da se "hrani". Ako taj aspekt nedostaje, malo se gubi. Malo je izgubio motivaciju, što je razumljivo sa 37 godina - objasnio je Paniki. Novak iz dana u dan nalazi novu motivaciju. - Kao polagati ispit na fakultetu svakog dana. Ali upravo zato je uzbudljivo. Nole je veoma zahtevan, prema sebi i prema drugima. Kada smo se prvi put sreli, postavio mi je trik pitanje: "Misliš li da nešto treba da se promeni ili misliš da sam ovako dobro?". On mrzi standardizaciju. Stižu mlađi protivnici? Onda je potrebno nešto novo da se s njima pozabavi - prisetio se Italijan. Oporavak je potpuno drugačiji kada je Srbin u pitanju.

- Mnogi igrači, čak i oni na visokom nivou, zadovoljavaju se masažom kasno uveče. Novak ne, i dalje prati proceduru koja može da traje dva-tri sata, kod fizioterapeuta, sa specijalnim kompresivnim pantalonama koje pomažu u oporavku. Njegova doslednost je impresivna - zaključio je Paniki u razgovoru sa medijima.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

TEŠKO JE PRIČATI O RAFI, A NOVAK ĐOKOVIĆ...: Rodžer Federer bez dlake na jeziku o svojim velikim rivalima