ĐOKOVIĆ UBEDLJIVO PROTIV RUSA: Novak razbio Safiulina i nastavio pohod ka trofeju u Šangaju

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

09. 10. 2024. u 13:51

NOVAK Đoković plasirao se u četvrtfinale Šangaja nakon što je ubedljivo pobedio Romana Safiulina sa 6:3, 6:2

ЂОКОВИЋ УБЕДЉИВО ПРОТИВ РУСА: Новак разбио Сафиулина и наставио поход ка трофеју у Шангају

FOTO: Tanjug/AP

Voli srpski as da igra u Kini, a voli publika i njega da gleda. Imaće priliku da to gleda i u nastavku turnira, te je tako nastavio borbu za trofej na ovom mastersu.

Novak je meč počeo dobro. Činilo se da je odmah napravio brejk, ali... Rus je zatražio video proveru svog udarca i dobro je postupio pošto je lopta zakačila liniju. Potom je 61. na ATP listi uspeo da dobije gem.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Trgao se nakon svega Safiulin i u petom gemu došao do dve brejk šanse. Ipak, sad je Đoković uspeo da se spase iz teške situacije i potom u idealnom trenutku oduzeo servis rivalu.

Igrao se osmi gem, ritern je proradio, forhend je dobro funkcionisao i na semaforu je pisalo 5:3. Nole je to potvrdio u narednom gemu i došao na set od plasmana u četvrtfinale.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Drugi set počeo je idealno za Srbina - brejkom! Mogao je Safiulin da vrati izgubljeno u četvrtom gemu, ali četvrti igrač planete se izvukao iz te situacije i potom još jednim brejkom rešio sve dileme oko pobednika.

Kad je stekao dva brejka prednosti bilo je jasno da Rus više neće moći da se vrati u meč. Novak je sigurnom igrom uspeo da privede meč kraju i trijumfuje posle 72.

Vredi istaći da je srpskom asu ovo bila 37. pobeda u Šangaju, a do sad je četiri puta podizao pehar na ovom turniru.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Čeha Jakuba Menšika koji je bio bolji od Grigora Dimitrova. Taj duel na programu je u petak.

Drugi set: Đoković - Safiulin 6:3, 6:2

6:2 - Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Šangaja.

5:2 - U životu je Roman, ali Srbin će u narednom gemu servirati za trijumf.

5:1 - Još jedan gem nedostaje Noletu da se plasira u četvrtfinale mastersa u Šangaju.

4:1 - Užasan gem odigrao je Roman. Đoković ima dva brejka prednosti i pravo bi čudo bilo da ovo propusti.

3:1 - Bilo je problema za Noleta, Rus je imao brejk šansu, ali uspeo je Srbin da se izvuče i zadrži prednost brejka koju je stekao na startu seta.

2:1 - Upisao se Safiulin na semaforu u drugom setu. Sigurno je da se neće predati, no sve je u rukama najboljeg tenisera svih vremena.

2:0 - Kakva serija. Novak je osvojio peti uzastopni gem i krupnim koracima hita ka novoj pobedi u Šangaju.

1:0 - BREJK ĐOKOVIĆ! Idealan početak drugog seta. Odmah je Nole oduzeo servis rivalu i sad je sve u njegovim rukama da odredi koliko će još trajati ovaj meč.

Prvi set: Đoković - Safiulin 6:3

6:3 - Bilo je malo problema, protivnik je imao 15:30, no najvažnije je da je set okončan u korist srpskog tenisera koga jedan set deli od plasmana u četvrtfinale Šangaja.

5:3 - BREJK ĐOKOVIĆ! Ovo se čekalo. Savršen gem je odigrao Nole i uspeo je da napravi brejk. Gem je završio sjajnim forhend vinerom i u narednom servira za vođstvo.

4:3 - Bilo je ovo potrebno Noletu. Osvojio je lak gem i sad može da se usresredi i pokuša da oduzme servis protivniku.

3:3 - Često Safiulin bira servise u telo protivnika i to mu za sad donosi rezultat. Igra Rus korektno od početka meča, ali Novakov ritern nije kao u meču protiv Kobolija i to je možda za sad najveći problem u igri osvajača 99 titula.

3:2 - Nije bilo prijatno, ali dobro se završilo. Imao je dve brejk lopte 61. igrač sveta. Ipak, servis je u tom trenutku priskočio u pomoć i Đoković je uspeo da preokrene stvari i ponovo povede.

FOTO: Tanjug/AP

2:2 - Nakon što se suočio Safiulin sa brejk prilikom u prošlom gemu, ovaj je odigrao odlično i dobio ga bez izgubljenog poena.

2:1 - Ponovo vodi Đoković. Malo se zakomplikovao gem u kom je imao 40:0, ipak na kraju je uspeo da ga dobije tako što je rival napravio grešku.

1:1 - Kakav gem. Nije sreća bila na strani Srbina. Trenutno četvrti teniser sveta je u jednom momentu napravio brejk, ali je Rus zatražio čelendž i lopta je zakačila liniju. Potom je Safiulin vezao dva dobra servisa i uspeo da dobije gem.

1:0 - Đoković je odlučio da prvi servira i to je uradio odlično. Odigrao je fantastičan gem u kom rivalu nije prepustio nijedan poen. Nole je pogodio sva četiri prva servisa, kao i dva forhend vinera.

Uoči meča:

Nole se sa 61. igračem sveta do sad sastajao dva puta i oba puta je slavio osvajač 24 grend slem titule.

Prvi put su igrali 2022. godine u Tel Avivu kad je bilo 6:1, 7:6(3). Ove godine u Monte Karlu odigrali su drugi međusobni duel i Novak je bio ubedljiv - 6:1, 6:2.

Đoković je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je savladao Aleksa Mikelsena, a potom i Flavija Kobolija. Rus je do sad na turniru bio bolji od  Beibita Žukajeva, Aleksandra Bublika i Frensisa Tijafoa.

Pobednik ovog meča će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Jakub Menšik - Grigor Dimitrov.

BONUS VIDEO: OVACIJE PUBLIKE: Teniseri Srbije spremni za meč Dejvis kupa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PIKSI NAŠAO ZAMENU, TRENIRA SA ORLOVIMA: Novi igrač se priključio reprezentaciji Srbije