SIMBOLIČNO ZA KRAJ: Novak Đoković je bio poslednji protivnik Rafaela Nadala

Novosti online

10. 10. 2024. u 13:16

Rafael Nadal je doneo odluku da ode u penziju, čime će biti stavljena tačka na veličanstvenu karijeru.

СИМБОЛИЧНО ЗА КРАЈ: Новак Ђоковић је био последњи противник Рафаела Надала

Foto: Profimedia

Nju je, između ostalog, obeležilo rivalstvo "velike trojke", koju je činio sa Rodžerom Federerom, ali i Novakom Đokovićem.

Nadal i Đoković su se sastali 60 puta i Srbin sada definitivno ostaje na boljem skoru pošto je pobedio u 31 duelu, dok je Bik sa Majorke slavio u 29. To je ujedno najduže rivalstvo u Open eri i jedini su igrači koji su igrali sva četiri grend slem finala uzastopno u pojedinačnoj konkurenciji.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Foto: Profimedia

Prvi meč su odigrali 2006. godine na Rolan Garosu u četvrtfinalu, gde je pobedio Nadal nakon što je Novak morao da preda zbog povrede u trećem setu. Prvo finale su odigrali 2007. godine u Indijan Velsu i Nadal je osvojio turnir.

Beograđanin je prvi put pobedio Nadala u četvrtfinalu Majamija 2007. godine. Zanimljivo je i to da su od marta 2011. do aprila 2013. odigrali jedanaest uzastopnih finalnih mečeva.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Ostaće upamćeno da je svoj poslednji singl meč u karijeri odigrao 29. jula protiv svog najvećeg rivala Novaka Đokovića na Olimpijski igrama u Parizu. Bio je u pitanju duel drugog kola, a srpski as je bez problem pobedio starog znanca s rezulatom 6:1, 6:4.

Već tada je bilo jasno da se Rafinoj karijeri bliži kraj, a njegova izjava posle obračuna je dodatno podgrejala glasine.

- Nisam mogao da igram na nivou na kome sam želeo, a on mi praktično ništa i nije poklanjao. Nisam imao kontinuitet dobrih udaraca da bih mu pravio probleme, a nemam ni one moje noge od pre 15 godina, onda i nećete napraviti probleme najboljem u istoriji tenisa, zar ne? - rekao je Nadal.

BONUS VIDEO "NOVAKOMANIJA": Navijači pohrlili da se slikaju sa Novakom Đokovićem

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Wolt i Mercator spajaju domaće proizvode sa popustima