ŠOK U ŠANGAJU: Čeh počistio Alkaraza i zakazao polufinalni meč sa Sinerom

Novosti online

10. 10. 2024. u 14:56

Tomaš Mahač priredio je iznenađenje u Šangaju. Češki teniser savladao je španskog tenisera Karlosa Alkaraza s rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 7:5.

ШОК У ШАНГАЈУ: Чех почистио Алкараза и заказао полуфинални меч са Синером

Foto: Profimedia

Karlos Alkaraz je do kraja prvog seta bez velikih problema osvajao svoje gemove, dok je na servis Mahača imao još jednu brejk-loptu, ali je nije iskoristio. Prvi set je ušao u taj-brejk koji je obilovao oduzetim servisima, a na kraju je Mahač bio konkretniji i poveo.

Malo ko je očekivao da će 33. igrač sveta moći da nastavi da igra tako visokim intenzitetom kao u prvom setu, međutim, Mahač je „naštelovao“ forhend koji ga je slušao tokom čitavog duela.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Foto: Profimedia

Napravio je brejk u trećem gemu i onda sačuvao brejk-loptu u narednom. Nije se očekivalo da se Alkaraz preda, pa je usledio i brejk Španca.

Delovalo je da će se ponovo gledati taj-brejk drugog seta, međutim, u 11. gemu je Mahač ponovo pogađao neverovatno, Alkaraz promašivao i češki teniser se plasirao u polufinale.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Alkaraz je drugi teniser sveta, dok se Mahač nalazi na 33. mestu ATP liste. Ovo je bio drugi međusobni duel španskog i češkog tenisera, a prvi trijumf Mahača.

Češki teniser u subotu će u polufinalu igrati protiv italijanskog tenisera Janika Sinera, koji je jutros pobedio Rusa Danila Medvedeva sa 6:1, 6:4.

Preostala dva meča četvrtfinala biće odigrana sutra, a sastaće se: Novak Đoković (Srbija) - Jakub Menšik (Češka) i Tejlor Fric (SAD) - David Gofan (Belgija).

Masters u Šangaju se igra za nagradni fond od 8.995.555 dolara.

BONUS VIDEO VELIKO HVALA: Teniska reprezentacija pozdravila publiku posle treninga

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

UKAZALI MU POVERENJE: Hrvatski trener ostaje selektor Brazila do 2028. godine