uživoPRENOS, ĐOKOVIĆ - SINER: Kakav meč u Rijadu!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

17. 10. 2024. u 18:22

NOVAK Đoković nije imao mnogo vremena za odmor nakon finala mastersa u Šangaju. Srbin je Saudijskoj Arabiji gde učestvuje na "Slemu šest kraljeva", a rival u polufinalu mu je Janik Siner, najbolje rangirani teniser sveta. Prenos tog meča možete da pratite uživo uz portal "Novosti".

ПРЕНОС, ЂОКОВИЋ - СИНЕР: Какав меч у Ријаду!

FOTO: Profimedia

Treći set: Đoković - Siner 2:6, 7:6(0), 1:1

1:1 - BREJK ĐOKOVIĆ! Odmah Nole vraća izgubljeno. Velika borba se nastavlja. Publika može da bude zadovoljna što je meč neizvestan.

0:1 - BREJK SINER! Iako je dobio drugi set, Đoković je treći otvorio izgubljenim uvodnim gemom. Sad opet mora da juri prednost rivala.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Drugi set: Đoković - Siner 2:6, 7:6(0)

7:6 - Uzvratio je udarac Đoković i dobio drugi set. Izvrsno je Srbin odigrao taj-brejk i ostavio je rivala na nuli. Mala zabrinutost kod Noleta je ta što se dva puta hvatao za rame i tresao ruku.

Screenshot / DAZN

6:6 - Izborio se Đoković za taj brejk. Siner ga je odigrao bolje pre četiri dana u finalu Šangaja.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

5:6 - Nikako da se napravi brejk. Bilo je 0:30, ali od tog trenutka je gem bio preslikan kao prošli u kom je servirao srpski as.

5:5 - Sad se Đoković izvukao iz neprijatne situacije. Siner je imao 0:30, no sjajno je Srbin odigrao ostatak gema. Osvajao je poene na razne načine.

4:5 - Već viđeno! Tako se može opisati ovaj gem. Opet je Nole došao do 15:30 i opet je Siner pronašao prava rešenja i uspeo je da preokrene rezultat u gemu i dobije ga.

4:4 - Nastavlja se borba u drugom setu. Nakon što su igrači rezmenili po jedan brejk, od tada su sigurni kad serviraju.

3:4 - Opet je bila polušansa za Noleta. Imao je 15:30, no servis je Italijanu priskočio u pomoć i uspeo je da vrati prednost na svoju stranu.

FOTO: Profimedia

3:3 - Ekspresnim gemom bez izgubljenog poena Đoković prekida seriju rivala. Veoma brzo se igra i gemovi traju kratku.

2:3 - Nastavio je seriju Italijan. Dobio je treći gem u nizu i on je taj koji je bliži pobedi.

2:2 - BREJK SINER! Loš gem za Novaka. Siner je napravio brejk i to tako što Đoković nije osvojio nijedan poen. Brzo je Nole ispustio rano stečenu prednost.

2:1 - Brz gem za aktuelnog šampiona Ju-Es opena. On se na taj način upisao na semaforu u drugom setu.

2:0 - Đoković je potvrdio brej. Ovo je bio možda i najduži gem od početka meča. Ipak, osvajač 24 grend slem titule ga je osvojio tako što je protivniku prepustio dva poena.

1:0 - BREJK ĐOKOVIĆ! Drugi set počinje odlično - brejkom Novaka Đokovića! U finalu Šangaja nije imao nijednu brejk priliku, sad je prvu iskoristio i stekao prednost na startu drugog dela susreta.

Prvi set: Đoković - Siner 2:6

2:6 - BREJK SINER! Još jednom je Siner oduzeo servis Srbinu. Nole je napravio dosta grešaka u ovom gemu i tako omogućio prvom teniseru sve da ubedljivo dobije prvi deo meča.

Screenshot / DAZN

2:5 - Šteta! Bila je ovo dobra prilika da se vrati brejk. Imao je Novak 0:30, servis rivala nije baš idealno funcionisao, ali Janik je uspeo da se izvuče iz te situacije i zadrži prednost brejka.

2:4 - I Đoković je stabilizovao igru i dobija lako svoje servis gemove. Italijan još uvek ime brejk prednosti i zbog toga je bliži osvajanju prvom setu.

1:4 - Veoma se brzo igra, za svega 14 minuta je odigrano pet gemova. Siner je dobio još jedan gem sa "nulom".

1:3 - Ovo se čekalo. Upisao se Đoković na semaforu. Odigrao je dobar gem i čini se da se budi. Ipak, za sad je Janik veoma dobar kada servira.

0:3 - Odlično je Italijan počeo meč. Uspeo je da potvrdi brejk i to bez izgubljenog poena. Čeka se Novak da uđe u pravi ritam.

0:2 - BREJK SINER! Za razliku od meča koji su odigrali pre četiri dana u finalu Šangaja kada u prvom setu nije bilo brejk prilika, momak iz San Kandida je na ovom susretu odmah Noletu oduzeo servis.

Screenshot / DAZN

0:1 - Meč je počeo servisom Janika Sinera. Italijan je dobio prvi gem koji je počeo sjajnim forhend vinerom Đokovića, ali servis prvog na ATP listi je bio dobar i to mu je pomoglo da povede.

Uoči meča:

Nole je pre samo četiri dana igrao protiv Janika Sinera u Kini. Sada će se ponovo sresti, ali za razliku od tog meča koji je Italijan dobio sa 7:6(4), 6:3, ovaj je egzibicionog karaktera.

Ipak, to ne menja činjenicu da su prvi i četvrti igrač planete priredili spektakl i da će svi ljubitelji "belog sporta" uživati u ovom okrašju.

Đoković i Siner su do sad odigrali osam mečeva i trenutni rezultat je 4:4, s tim što je momak iz San Kadida dobio čeriti od poslednjih pet duela.

Ove godine su odigrali dva meča. Osim pobede u Šangaju, Janik je trijumfovao i u polufinalu Australijan opena.

Podsetimo, u drugom polufinalu slema Šest kraljeva snage će odmeriti dva Španca, Rafael Nadal i Karlos Alkaraz.

---

Ako vas zanima Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U KORAK SA SVETSKIM TRENDOVIMA UZ VELIKU PODRŠKU LOKALNOJ EKONOMIJI: Chips Way kompletirao najveći investicioni ciklus u svojoj istoriji