"IMAM NAJVEĆE POŠTOVANJE PREMA TEBI": Đoković se biranim rečima obratio Nadalu posle njihovog poslednjeg okršaja

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

19. 10. 2024. u 20:41

VELIKO rivalstvo koje su u tenisu razvili Novak Đoković i Rafael Nadal otišlo je u istoriju, pošto je Španac odlučio da posle Dejvis kupa okonča karijeru. Njih dvojica su danas odigrali poslednji međusobni meč, a Srbin je biranim rečima govorio o velikom protivniku.

ИМАМ НАЈВЕЋЕ ПОШТОВАЊЕ ПРЕМА ТЕБИ: Ђоковић се бираним речима обратио Надалу после њиховог последњег окршаја

FOTO: AP

Nole je trijumfao u meču za treće mesto na "Slemu šest kraljeva" u Rijadu. Posle meča je objasnio koliko je sve što su uradili za tenis veliko.

- Sada, za Rafu, ne znam gde da počnem... Vratiću se na prvi meč kada smo igrali 2005. mislim da je bilo... Znate, ko bi rekao da ćemo stajati ovde 20 godina posle, sa više od 60 međusobnih mečeva na najvećoj sceni u ovom sportu. Imam samo najveće poštovanje prema tebi, neverovatan sportista, neveorvatna osoba. Znaš da je naše rivalsto bilo sjajno i intenzivno i nadam se da ćemo sada moći negde na nekoj plaži, uz piće, da se svega podsetimo i evociramo uspomene da pirčamo o životu i nečemu drugom - rekao je Đoković posle meča i dodao:

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

- Čestike tvom timu i tvojoj porodici na svemu, na tvojoj velikoj karijeri. Znam koliko porodica mora da se žrtvuje u karijeri i životu profesionalnog tenisera. Mogu samo da zamislim kroz šta je prolazila porodica uz sve tvoje uspone i padove. Porodica je zaslužila sve ovo što je Rafa postigao u karijeri. Još jednom, velika je čast kao što sam ti već rekao na mreži, neverovatna čest da delim teren sa tobom, ovo je emotivan dan, emotivan trenutak... Toliko mečeva smo igrali toliko godina. Ne ostavljaj tenis čoveče, ostani još malo sa nama... Veliko hvala ne samo od mene već od čitavog tenikog sveta, ostavio si neverovatno nasleđe - zaključio je Nole.

Podsetimo, zaključno sa ovim Đoković i Nadal su se sastali 61 put, a srpski as je nešto bolji i vodi sa 32:29.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?