SLAVNOM RUSU KRENULI DA ODSTRANE TESTIS! Andrej Rubljov hitno primljen u bolnicu, a na operacionom stolu...

Novosti online

20. 10. 2024. u 18:01

Prevencija. Tako važna reč. Pregled iz predostrožnosti - termin koji se često upotrebljava. Ali... koliko ljudi, zapravo, takvim pregledima i pristupi kad i kako treba? Premalo, imajući u vidu u kakve sve kasnije zdravstvene tegobe može da se dospe. Andrej Rubljev, čuveni ruski teniser, poslednji je primer - koliko je važno na vreme potražiti pomoć, čak i kada simptoma baš i nema, ili su tek jedva primetni.

СЛАВНОМ РУСУ КРЕНУЛИ ДА ОДСТРАНЕ ТЕСТИС! Андреј Рубљов хитно примљен у болницу, а на операционом столу...

FOTO: Tanjug/AP

Tokom učešća na ATP turniru u Stokholmu, pomenuti Rus je otkrio nešto što je malo ko uopšte očekivao da će biti tema u razgovoru sa novinarima.

"Novosti" vam prenose kako je teklo njegovo priznanje, koje je je krenulo ovako:

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

- Sada je sa mnom sve u redu. Ne znam ni kako bih vam o tome pričao, da li ozbiljnim tonom, ili smešnim, ali... umalo da mi odstrane testis - počeo je ruski teniser.

Nastavio je, gotovo u dahu, sledećim rečima:

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

- Posle ovogodišnjeg Ju-Es opena trenirao sam, pripremajući se za turnir u Kini. Dva dana pred let tamo, desilo se nešto posve neočekivano. Prosto, samo od sebe. Kasnije su mi rekli da se takav problem obično javlja kod dece... Ali, na kraju krajeva, moram da istanem da se, i u toj ozbiljnoj situaciji, meni veoma, veoma, posrećilo. Rečeno mi je bilo da u roku od pet šest sati, od kada tu prestane da protiče krv, to dovodi do amputacije...

Ali, do toga nije došlo - jer je u bolnicu hitno krenuo, čim je primetio "nesvakidašnji osećaj".

- Hitno sam stavljen na operacioni sto. Bilo je to tri ili četiri sata od trenutka kada su se ti osećaji u mom telu pojavili. Pre operacije kojom sam podvrgnut, potpisao sam papir kojim sam dao dozvolu da mi se amputira testis - istakao je Andrej Rubljov.

Srećom po njega, hirurški zahvat koji je primenjen, bio je i pravovremen zbog njegovog hitnog dolaska u bolnicu, a i bio je veoma stručno izveden, tako da nikakvog odstranjivanja nije bilo. Desila se samo "popravka situacije" usled koje on ponovo nesmetano igra tenis i kaže "sada je sa mnom sve u redu".

- Operacija je prošla bolje nego što je bilo očekivano. Brzo sam se oporavio. Prognoza isprva nije bila dobra, moglo je da se desi da čitav mesec provedem u krevetu... - istakao je ruski as.

Tenis, rezultati - ATP Stokholom

Rubljovovi navijači su se nadali da će on dogurati do same završnice stokholmskog turnira, ali ga je veteran Stan Vavrinka u sjajnom četvrtfinalu pobedio sa 7:6(5), 7:6(5).

Iskusni Švajcarac je potom izgubio sa 3:6, 2:6 od Tomija Pola, koji će se u finalu sastati sa Grigorom Dimitrovom.

Bugarin je u polufinalu savladao Talona Grikspora sa 2:6, 7:5, 6:4).

---

Ako vas zanima tenis, i to ne samo šta u njemu radi Novak Đoković ali svakako i on, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SJAJNI DUŠAN TADIĆ: Majstorski se snašao i zabeležio gol za Fenerbahče (VIDEO)