SRPKINJA UNIŠTILA AMERIKANKU: Danilovićeva piše istoriju, šest godina je čekala na ovo!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

27. 10. 2024. u 10:25 >> 10:29

OLGA Danilović i Kerolajn Dolhajd sastale su se u finalu VTA turnira u Gvangžuu. Slavila je Srpkinja 2:0 u setovima (6:3, 6:1).

СРПКИЊА УНИШТИЛА АМЕРИКАНКУ: Даниловићева пише историју, шест година је чекала на ово!

Foto: Profimedia

U uvodu meča obe su čuvale svoj servis, iako je Danilovićeva na prva dva servisa rivalke imala brejk-loptu, tek u petom gemu došla je do prednosti, koju je nakon potvrdila za 4:2.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Slomljena je bila Amerikanka i već u narednom gemu dozvolila je rivalki priliku da joj oduzme servis, ali nije imala hrabrosti za smeč na mreži Danilovićeva, te se Dolhaj spasla. 

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Sedmi gem bio je najduži, odolela je Danilovićeva naletima rivalke koja je tri puta imala brejk priliku, ali je Srpkinja bila prisebna, potom je napravila novi brejk za 6:3 i 1:0 u setovima. 

Drugi set nije najbolje počeo po Srpkinju. Amerikanka joj je na startu oduzela servis, ali nije uspela da ga potvrdi, već je odmah anulirala njenu prednost Olga. 

Odmah u narednom gemu Danilovićeva se revanširala Amerikanki, oduzela joj servis, a potom i potvrdila brejk za 4:1, nakon čega nije bilo povratka za Dolhajd, te je Olga osvojila prvi turnir na tvrdoj podlozi u karijeri. 

Ovo svakako raduje njene navijače jer to znači da će Srpkinja biti 52. teniserka planete od ponedeljka (njen najbolji plasman u karijeri), što joj garantuje da neće igrati kvalifikacije na Australijan openu koji se igra u januaru, već će biti deo glavnog žreba. 

Danilovićevoj je to treće WTA finale, posle titule u Moskvi 2018. i poraza u Lozani 2022.

BONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NESTVARNI NIKOLA JOKIĆ: Denver i Klipersi odigrali meč za infarkt, a o igri Srbina će se pričati (VIDEO)