DA LI GA TO UOPŠTE I ZANIMA? Evo šta treba da se desi da Novak Đoković ne izbori Završi masters u Torinu

Novosti online

28. 10. 2024. u 10:26

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je četvrto mesto na najnovijoj ATP listi, koja je objavljena danas, dok je i dalje prvi Italijan Janik Siner.

ДА ЛИ ГА ТО УОПШТЕ И ЗАНИМА? Ево шта треба да се деси да Новак Ђоковић не избори Заврши мастерс у Торину

FOTO: Profimedia

Italijan na prvom mestu ATP liste ima 11.420 bodova. Španac Karlos Alkaraz je drugi sa 7.120 poena, dok je Nemac Aleksandar Zverev treći sa 6.805. Đoković je na četvrtoj poziciji ATP liste sakupio 6.210 bodova.

Ono što sledi jeste borba za Završni masters u Torinu, za koji Novak nije "čekirao" mesto. Trenutno, Janik Siner, Karlos Alkaraz, Aleksandar Zverev i Danil Medvedev kvalifikovali su se za Završni turnir ATP finala. Ovonedeljni turnir "Rolex Paris Masters" igraće ključnu ulogu u odlučivanju ko će im se pridružiti.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Turnir se igra u dvorani "Bersi", a na programu je od 28. oktobra do 3. novembra, i na njemu učestvuju svi oni osim Đokovića. To je verovatno odlučujuća nedelja, kada će sve biti poznato, a ništa ne zavisi od najboljeg tenisera svih vremena. Novak će navijati da što pre ispadnu Kasper Rud, Andrej Rubljov i Aleks de Minor, kako bi se poboljšale šanse za odlazak u Italiju.

Ovako izgleda bodovno stanje kada je reč o "trci za Torino": Na petom mestu nalazi se Tejlor Fric sa 4.290 poena, dok je Novak Đoković na šestom sa 3.910. Sedmo mesto zauzima Kasper Rud sa 3.845, a odmah iza njega je Andrej Rubljov sa 3.720 poena. Aleks de Minor drži devetu poziciju sa 3.555, dok deseto mesto pripada Grigoru Dimitrovu sa 3.150 poena. Na jedanaestom mestu nalazi se Tomi Pol sa 3.135, dok je Stefanos Cicipas dvanaesti sa 2.975 poena.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Da podsetimo, bodovi u "trci za Torino" se odnose isključivo na rezultate ostvarene u tekućoj godini, tako da prikazuje samo ono što su teniseri postigli tokom 2024. godine.

Inače, Novak Đoković je učestvovao i na turniru u Rijadu, gde je osvojio treće mesto pobedom protiv Rafaela Nadala, dok ga je prethodno porazio Janik Siner u polufinalu ovog turnira. Pre nego što je otputovao u Rijad, on je igrao i na mastersu u Šangaju, gde je stigao do finala.

A sada se Nole odmara na Maldivima i tenis ga uopšte ne zanima...

BONUS VIDEO VESELI SE, SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAMAD MEĐEDOVIĆ KAO BRZI VOZ: Počistio protivnika za 46 minuta