TENIS U SENCI KORONE: Veliko je pitanje kako će izgledati Rolan Garos

G. ČVOROVIĆ/Stalni dopisnik iz Pariza

21. 09. 2020. u 09:19

U NEOBIČNO vreme i pod krajnje čudnim okolnostima, danas u Parizu počinje kvalifikacioni turnir za ovogodišnji Rolan Garos.

ТЕНИС У СЕНЦИ КОРОНЕ: Велико је питање како ће изгледати Ролан Гарос

FOTO: G. Č.

Zbog pandemije virusa korona, sve je drugačije: i termin, i pravila, i uslovi pod kojima će se odigrati ovaj grend slem.

Za razliku od uobičajenih kvalifikacija u neka normalna, prolećna vremena, ove, jesenje, biće održane bez publike. Jedan od razloga je i taj što se mnogi učesnici glavnog turnira pripremaju na sporednim terenima baš u vreme kvalifikacija, pa organizatori nisu želeli ništa da rizikuju.

Ipak, osnovna razlika između Rolan Garosa i drugih velikih turnira koji su održani posle pauze nastale zbog pandemije, nalazi se u činjenici da se publika, konačno, vraća na tribine, ali u glavnom delu turnira.

Istovremeno, zbog sve jače cirkulacije virusa u Francuskoj, s preko 13.000 zaraženih za 24 sata, dozvoljeni dnevni broj gledalaca se konstantno smanjivao. Počelo se od zamišljenih 20.000, preko projektovanih 11.500, da bi se sve svelo na 5.000, i to isključivo na Centralnom terenu "Filip Šatrije", koji, inače, može da primi tri puta više posmatrača. To organizatorima predstavlja i veliki problem zbog višestrukih promena u refundaciji već kupljenih ulaznica.

KROV Centralni teren Filip Šatrije/FOTO: G. Č.

U ovakvim okolnostima, publika će prvi put imati priliku da vidi pokretni krov na glavnom stadionu, dok su za ovogodišnje izdanje prvi put postavljeni i reflektori na 12 terena.

Što se kvalifikacija tiče, vremenske prilike bi u ponedeljak i utorak trebalo da posluže igrače, s pravom letnjom temperaturom koja će se približavati tridesetom podeoku. Od srede do subote se najavljuje kiša, s osetnim padom temperature, dok meteorolozi predviđaju da će se od nedelje nad Bulonjskom šumom ponovo pomaljati sunce.
U kvalifikacijama za Garos, danas će od naših igrati: Viktor Troicki -Frederiko Fareira Sila (Portugal), Danilo Petrović - Alesandro Đanesi (Italija) i Nikola Milojević - Ito Tacuma (Japan).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?