I GUDURIČANI UČINILI ĐOKOVIĆA BESMRTNIM: Oslikali mural u znak poštovanja prema svetskom broju jedan (FOTO)

J. J. BALjAK

12. 10. 2020. u 16:39

DOK je svetski broj jedan u tenisu Novak Đoković jurišao ka svom petom finalu Rolan Garosa, u malom selu Gudurica, kod Vršca, nastajao je mural sa njegovim likom.

И ГУДУРИЧАНИ УЧИНИЛИ ЂОКОВИЋА БЕСМРТНИМ: Осликали мурал у знак поштовања према светском броју један (ФОТО)

Foto: J.J. Baljak

Vršačka umetnica Dušanka Glumac ovih dana je, na inicijativu predsednika Mesne zajednice tog sela Željka Mrdalja, oslikala mali objekat u seoskom parku, čime je Gudurica, koja ima oko hiljadu stanovnika, postala jedino selo u Srbiji, da je nama poznato, koje je na taj način odalo priznanje slavnom teniseru.

-Nole je vanvremenski čovek, neko koga zbog teniskih rezultata i njegove ljudske veličine poštuju svuda u svetu. Želeli smo da tu njegovu veličinu ovekovečimo, čemu su se najviše obradovali najmlađi meštani – ističe Mrdalj, uz žaljenje što Đoković nije uspeo da osvoji Gren slem u Parizu.

Guduričani na ovaj način žele i da privuku još turista u svoje selo, koje se, inače, nalazi na nacionalnoj turističkoj turi „Put vina“.

Pre Đokovića, na dvorišnom zidu OŠ „Moša Pijade“ osvanuli su i murali Nikole Tesle, Vuka Karadžića, Milutina Milankovića i Mihajla Pupina, a u toku je oslikavanje i svojevrsne panorame Gudurice, sa istaknutim imenima svih tamošnjih vinarija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?