"NE OSEĆAM BOLOVE, ODUŠEVLJEN SAM ZBOG TOGA": Đoković obradovao navijače, povreda je prošlost

Novosti online

18. 02. 2021. u 12:10

NOVAK Đoković plasirao se u deveto finale Australijan opena, pošto je pobedio Rusa Aslana Karaceva sa 6:3, 6:4, 6:2, a najbolji teniser sveta nije krio zadovoljstvo posle trijumfa.

НЕ ОСЕЋАМ БОЛОВЕ, ОДУШЕВЉЕН САМ ЗБОГ ТОГА: Ђоковић обрадовао навијаче, повреда је прошлост

FOTO: AP/Tanjug

Novak je najpre čestitao 27-godišnjaku iz Vladikavkaza na sjajnom turniru. On je prvi igrač u istoriji koji je na debitanstskom grend slemu stigao do polufinala.

- Treba podići ruke i čestitati mu, ovo se nikada u istoriji nije desilo, sjajan turnir za njega - rekao je Đoković.

Nole je potom ohrabrio navijače kada je povreda stmačnog mišića u pitanju.

- Ovo je najbolja situacija za mene od samog početka turnira, mogao sam da zamahnem bez bola, da udarim snažno loptu, ovo je pravi trenutak za mene i oduševljen sam zbog toga.

Zbog povrede nije trenirao pred mečeve protiv Raonića, Zvereva i Karaceva, već je odlučio da se posveti oporavku i to se pokazalo kao pun pogodak. Najbolji igrač na svetu će imati dva dana pauze do velikog finala.

- Imam dva slobodna dana do finala, videću, pričaću sa timom, svakako ću trenirati jedan od ta dva dana, verovatno u subotu dan pre finale, oporavak je prioritet, dovoljno sam igrao mečeva, nema potrebe da se forsiram, sakupio sam energiju - zaključio je Đoković.

Prokomentarisao je potom meč četrvrtfinala u kome je Cicipas pobedio Nadala, a dotakao se i drugog polufinaliste Danila Medvedeva.

- Gledao sam taj meč, Rafa je dominirao, a onda je Stefanos sjajno odigrao. Verovatno je to najbolji meč na turniru. Zaista su obojica igrali na visokom nivou. Ali kada govorimo o visokom nivou, možda je tu Medvedev trenutno najbolji u poslednja tri meseca. Osvojio je završni turnir prošle godine, pa ATP kup sada... Biće sigurno meč pun intenziteta. Uzimam kokice i uživam - istakao je osvajač 17 grend slem titula.

Novak će u meču za trofej u nedelju odmeriti snage sa pobednikom meča Danil Medvedev - Stefanos Cicipas.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu