LAŽNA DOJAVA O BOMBI: Zgrada novosadskog suda ponovo bila evakuisana

Lj.P.

01. 07. 2021. u 14:11 >> 15:43

ZGRADA pravosudnih organa u Novom Sadu, danas je bila evakuisana zbog dojave o postavljenoj bombi.

ЛАЖНА ДОЈАВА О БОМБИ: Зграда новосадског суда поново била евакуисана

Foto: I. Mitić

Ženski glas je u 13.10, kako je za „Novosti“ kazala Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, pozvala broje centrale suda i mirnim glasom rekla da je u zgradi postavljena eksplozivna naprava.

Zasada nepoznata žena je precizirala da je bomba postavljena u arhivi Višeg suda na drugom spratu.
Zgradu su napustili zaposleni i stranke, a policija obavlja kontradiverzioni pregled. Prethodnih meseci, novosadska Palata pravde je nekoliko puta evakuisana zbog dojava o postavljenoj bombi, za koje se srećom, utvrdilo da su bile lažne.
Krajem maja, novosadska policija je u saradnji sa kolegama iz Subotice uhapsila  Z.B. (47) iz Subotice osumnjičenog za izazivanje panike i nereda. Sumnja se da je on, 25. maja, telefonom pozvao centralu Osnovnog  suda u Novom Sadu i lažno ih obavestio da je u podrumu te zgrade postavljena bomba.
Policija je, protivdiverzionim pregledom utvrdila da se u zgradi suda ne nalazi nikakva eksplozivna naprava, a operativnim radom identifikovala je osumnjičenog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak