NAPLAĆENO 40 NALOGA PO 5.000 DINARA: Inspekcije Pirotskog okruga predano kontrolišu primenu protivepidemijskih mera

V.Ć.

06. 07. 2021. u 12:11

NADLEŽNE inspekcije Pirotskog okruga, uz ostalo redovno kontrolišu primenu protivepidemijskih mera.

НАПЛАЋЕНО 40 НАЛОГА ПО 5.000 ДИНАРА: Инспекције Пиротског округа предано контролишу примену противепидемијских мера

Foto: V.Ć.

Prema rečima Leposave Veljković, šefa ove inspekcijske službe tokom minulog kvartala primena mera kontrolisana je u ugostiteljskim objektima, kafanama, kafićima, objektima brze hrane, poslastičarama, proizvodnju i promet hrane.

Kontrolisani su i obejkti kolektivne ishrane, vodovod, kuhinje u vrtićima, bolnička kuhinja i objekti socijalne zaštite. U svim kontrolama napisano je i naplaćeno 40 prekršajnih naloga od po 5.000 dinara, a podnete su i tri prekršajne prijave, zbog nepoštovanja protivepideijskih mera koje su u tom trenutku bile propisane.

Inspekcija rada na čijem je čelu Aleksandar Popović, u minulom kvartalu imala je 215 nadzora iz oblasti bezbednosti na radu, kao i iz oblasti radnh odnosa. Istovremeno je obavila i 28 nadzora u kontroli sprečavanja širenja epidemije kovid 19. Tokom kontrola otkriveno je 15 neprijavljenih radnika, čiji su poslodavci odmah odlučili da ih prijave na socijalno i penzijsko osiguranje, dok je zbog nedovoljne zaštite na radu podneto 19 prekršajnih prijava.

Odsek Sanitarnog nadzora imao je 1.141 kontrolu, među kojima je 110 redovnih, tri kontrolne, 86 terenske, i 940 kancelarijske tokom kojih su izdavana rešenja o izolaciji , odnosno karantinu u kućnim uslovima, osobama koje su bile u kontaktnu sa zaraženima.

Druge inspekcije poput tržišne, kontrolisale su poštovanje propisa u oblasti prometa dezinfekcinih srdstava i zaštitnog medicinskog materijala.

Šumarsko lovna inspekcija, zaplenila je 39 kubika ogrevnog drveta i podnela 34 prijave zbog bespravne seče šuma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!