U KLADOVU SEDAM: U Negotinu dva nova kovid slučaja

S. M. J.

03. 08. 2021. u 14:12

U OPŠTINI Kladovo u poslednja 24 časa virus korona potvrđen je kod sedam osoba, što je broj aktivno pozitivnih povećalo na 16, navodi se u izveštaju kladovskog Zdravstvenog centra.

У КЛАДОВУ СЕДАМ: У Неготину два нова ковид случаја

Foto: S. M.J.

Od početka epidemije korona virusom je u opštini Kladovo zaražena 1.771  osoba, oporavilo se 1.679 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminulo je 76 pacijenata.

U Negotinu su laboratorijski potvrđena još dva slučaja ove virusne infekcije i to kod muškarca od 33 godine i devojke od 18 godina. Aktivno pozitivnih je petoro osoba, svi sa blažim simptomima i na kućnom lečenju.

U ovoj opštini trenutno nema nijednog hospitalizovanog kovid pozitivnog pacijenta, niti je neko od bolesnika upućen na dalje lečenje van Negotina.

U poslednja 24 časa u kovid ambulanti negotinskog Doma zdravlja obavljeno je 16 pregleda, od kojih se 13 osoba prvi put javilo lekarima sa povišenom temperaturom i simptomima respiratorne infekcije, a tri su došla na kontrolu. Testirano je 56 osoba po proceduri koja se nalaže pri prijemu u bolnici, ali i na lični zahtev uglavnom zbog putovanja. I u pedijatrijskoj ambulanti je pregledano 30 dece i mladih, ali među njima bilo pozitivnih.

U opštini Negotin je od početka epidemije registrovano 2.612 obolelih od kovida-19. Od posledica virusne infekcije u negotinskoj bolnici je u tom periodu preminulo 105 osoba.

U opštini Kladovo prvu dozu neke od dostupnih vakcina primilo je 8.456 osoba, a revakcinisano je 8.077 punoletnih građana. U opštini Negotin prvu dozu vakcine primilo je 10.866 osoba, a obe 10.294.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!