SLAVI SE KULT PORODICE U PERLEZU U BANATU: Svečano otvaranje manifestacije "Dani porodice" u četvrtak

B.Grujić

11. 08. 2021. u 09:22

MANIFESTACIJA Dani porodice, prvi put održava u Srbiji, u banatskom selu Perlez, kod Zrenjanina, zamišljena je da promoviše vrednosti i značaj porodice, zajednice i zdravih stilova života.

СЛАВИ СЕ КУЛТ ПОРОДИЦЕ У ПЕРЛЕЗУ У БАНАТУ: Свечано отварање манифестације Дани породице у четвртак

Foto: Grad Zrenjanin

-  Ideja Dana porodice je buđenje svesti da je svaka rođena beba, pobeda za naciju, svaka majka ponos nacije i svaki mlad čovek koji ostane u svojoj sredini da radi i stvara porodicu, istinski heroj nacije - poručuju organizatori prve i najveće manifestacije sa ovom temom, uz naglasak da je u planu i prikazivanje kratkog filma o Danima porodice u svim lokalnim samoupravama u zemlji, a u Perlezu je najavljeno učešće dvadeset lokalnih samouprava iz cele Srbije, zemlje koja u budućnosti želi ozbiljno da se posveti rešavanju demografske krize i zaštiti porodičnih vrednosti.  

Manifestaciju Dani porodice, svečano će u četvrtak 12. avgusta u 17 časova, otvoriti ministar za brigu o porodici, Ratko Dmitrović, a u organizaciji Udruženja građana Porodična Srbija, kao i Ministarstva za brigu o porodici, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i demografiju, Pokrajinskog sekretarijata za turizam i privredu i grada Zrenjanina, ona će trajati do 14. avgusta.

Prema najavama organizatora, uz učešće brojnih javnih ličnosti, očekuje se dolazak državnog i crkvenog vrha, a uz reku Begej u Perlezu, urađena je kompletna infrastruktura, gde će se manifestacija održati, staza od 655 metara, drvene klupe, mini plato i prilaz keju. 

STATUA U ČAST MAJKAMA

Stub svake porodice, po mišljenju mnogih je majka i u njenu čast u Perlezu, za vreme trajanja manifestacije, planirana je izrada statue posvećene  majkama. 

Predviđeno je otvaranje šetališta, nekadašnjeg porodičnog korzoa, zatim specifičnog parka i bungalova za porodice, kao i edukativni centar na otvorenom, za mlade bračne parove i škola roditeljstva. 

Tokom Dana porodice paralelno će se održavati više aktivnosti i promocija, mladih izviđača, zatim defile dečijih kolica, pozorišna predstava, dečija pijaca, učešće brojnih kulturno umetničkih društava kao i takmičenje porodica u kuvanju, baš zato što je i kuhinja, kao i kult porodičnog obeda, bitan segment stabilnog bitisanja svake porodice.

U saradnji sa Crvenim krstom, organizatori će deliti pakete sa osnovnim životnim namirnicama najugroženijim porodicama, a velika čast je što je manifestacija dobila znak "Najbolje iz Vojvodine".

NACIJA KOJA NESTAJE

 - Mi smo nacija koja nestaje, jer godišnje Srbiju napusti preko 90 hiljada ljudi, 50 hiljada više umre nego što se rodi i još 40 hiljada napusti zemlju u potrazi za boljim životom.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!