POTVRĐENO 19 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE: Raste broj pregleda u kovid ambulantama Jablaničkog okruga

I.M.

12. 08. 2021. u 11:50

NA teritoriji Jablaničkog okruga, u poslednja 24 časa, registrovano je još 19 slučajeva infekcije virusom korona. U leskovački Zavod za javno zdravlje u pomenutom periodu stiglo je 298 rezultata testiranih pacijenata od kojih je 127 uzorkovano u Leskovcu.

ПОТВРЂЕНО 19 НОВИХ СЛУЧАЈЕВА ЗАРАЗЕ: Расте број прегледа у ковид амбулантама Јабланичког округа

Foto: I. Mitić

Među novozaraženima je 11 pacijenata iz ovog grada, četiri iz Vlasotinca, dva iz Medveđe i po jedan sa teritorije opština Lebane i Bojnik.

Infekcija je potvrđena kod devet zaposlenih i pet nezaposlenih osoba, tri penzionera i dva učenika, a trenutno se čeka još samo jedan rezultat za pacijenta koji je uzorkovan u minulom periodu.

Broj pregleda u kovid ambulantama Jablaničkog okruga je u porastu, a većina pacijenta, prema nezvaničnim informacijama, ima lakšu klinički sliku mada nije mali ni broj slučajeva obostrane upale pluća.

Zdravstveni radnici strahuju da bi ponovo mogli da uđu u kovid sistem ukoliko se ovakav trend bude nastavio i narednih dana, dok se trenutno kovid pacijenti kojima je potrebna hospitalizacija upućuju u kruševački Kovid centar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!